Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στις 17 και 18 Αυγούστου συνδιοργανώνει με την κυβέρνηση της Ινδίας, την Παγκόσμια Σύνοδο Παραδοσιακής Ιατρικής, στην περιοχή Γκαντιναγκάρ στο Γκουτζαράτ της Ινδίας, με σκοπό τη διερεύνηση του ρόλου των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων, σε μια εποχή που οι προκλήσεις για τον ιατρικό κλάδο και τον τομέα της υγείας διεθνώς είναι υψηλές.

Συμμετέχει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περιφερειακοί διευθυντές, οι υπουργοί Υγείας των χωρών της G20, καθώς και υψηλοί προσκεκλημένοι από τις χώρες που είναι μέλη του ΠΟΥ. Επιστήμονες, πρακτικοί θεραπευτές και εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, καθώς και μέλη οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Συνόδου.

ΠΟΥ: Συνεργασία με Κομισιόν για την ψηφιακή υγεία

«Η Παραδοσιακή ιατρική μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας κάλυψης υγείας», είπε ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι, ενσωματώνοντας την παραδοσιακή θεραπευτική στη mainstream ιατρική φροντίδα, κατάλληλα και αποτελεσματικά και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια, στηριζόμενοι στις τελευταίες επιστημονικές τεκμηριώσεις, μπορεί να γεφυρωθούν τα χάσματα της πρόσβασης στην υγεία για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτήν την πρωτοβουλία ως ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά τις ανθρωποκεντρικές και ολιστικές προσεγγίσεις για την υγεία και την ευζωία.

Επένδυση 250 εκατ. δολ. από την Ινδία

Φέτος, ο ΠΟΥ είχε προχωρήσει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ινδίας για τη θεμελίωση Παγκόσμιου Κέντρου Παραδοσιακής Ιατρικής. Με το ινδικό κράτος να επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο ΠΟΥ είχε αναγνωρίσει ότι οι παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο αποτελούν το «πρώτο λιμάνι» για τη θεραπεία τους, οπότε είναι πολύ σημαντικό η πρόσβαση αυτή να διασφαλίζει την υγεία των ασθενών, αξιοποιώντας και όλα τα οφέλη της επιστημονικής γνώσης.

Γι’ αυτό και ήταν κρίσιμο να επικεντρωθεί η πρωτοβουλία στη δημιουργία μιας σταθερής βάσης στοιχείων τεκμηρίωσης που αφορούν πολιτικές και πρότυπα σχετικά με τις πρακτικές και τα προϊόντα παραδοσιακής ιατρικής.

Κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στο να ενσωματώσουν οι χώρες, όπως ακριβώς πρέπει και ενδείκνυται, στα συστήματα υγείας τους και να ρυθμίσουν την ποιότητα και την ασφάλειά της με βέλτιστο και βιώσιμο τρόπο.

Στις αρχαίες πρακτικές που έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα ανήκει η ινδική αγιουρβέδα, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η ρεφλεξολογία καθώς και άλλες θεραπευτικές εφαρμογές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Επικαιρότητα |

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής

Το πρόγραμμα του συνεδρίου που διοργανώνει το BHMA σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου για την πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης – Ζωντανή κάλυψη από το κανάλι του Βήματος στο YouTube