Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το δύσκολο ξεκίνημα του Αυγούστου.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,3%. Ο Dow Jones κυμάνθηκε γύρω από την επίπεδη γραμμή και στη συνέχεια γύρισε αρνητικά.

Wall Street: Εταιρικά κέρδη, πρακτικά Fed και οικονομικά στοιχεία θα δώσουν τον τόνο

Οι μετοχές δυσκολεύονται να διατηρήσουν το ράλι της προηγούμενης περιόδου. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq  υποχώρησαν κατά 0,3% και 1,9% αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο σερί απωλειών δύο εβδομάδων του Nasdaq για φέτος.

Ο Dow Jones, ωστόσο, κέρδισε 0,62% για την τέταρτη θετική εβδομάδα σε πέντε εβδομάδες.

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, στα οικονομικά στοιχεία των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αλλά και στην ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελέσματων είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Wall Street,  τα οποία αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις συνεδριάσεις.

Έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, οι οποίες δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών έχει υποχωρήσει από το μετα-πανδημικό αποκορύφωμά τους, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Η απάντησή μας στο ερώτημα «Τι ακολουθεί;» πριν από δύο εβδομάδες είναι ότι οι αγορές πιθανό να είναι νωθρές βραχυπρόθεσμα, έως ότου υπάρξουν αρκετά νέα δεδομένα για την οικονομία και σήματα από τη Fed που να υποδηλώνουν μια νέα κατεύθυνση. Η αστάθεια της αγοράς αυτόν τον μήνα συνάδει με αυτή την άποψη», έγραψε ο επικεφαλής της UBS για την κατανομή περιουσιακών στοιχείων  Τζέισον Ντράχο σε κυριακάτικο σημείωμά του.

«Τώρα, στις ημέρες χαμηλής ρευστότητας του Αυγούστου, οι επενδυτές έχουν περισσότερο χρόνο για άσκοπη κερδοσκοπία, οι σκέψεις έχουν στραφεί σε σενάρια διαφορετικά από μια μαλακή προσγείωση Goldilocks , τροφοδοτούμενες από τη ροή ειδήσεων που δεν είναι τόσο ευοίωνη όσο ήταν στο πρώτο μισό του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

Στο κλασικό παραμύθι «Η Χρυσομαλλούσα και οι τρείς αρκούδες» οι αρκούδες διώχνουν την Χρυσομαλλούσα από το σπίτι τους. Αυτή η εκδοχή δεν ισχύει για τη Wall Street, η οποία μέχρι πρόσφατα δεχόταν το αφήγημα Goldilocks ( Χρυσομαλλούσα) για την οικονομία που διώχνει τις αρκούδες από την αγορά. Η οικονομία της Χρυσομαλλούσας δεν είναι ούτε πολύ ζεστή ούτε πολύ κρύα, αλλά ακριβώς σωστή – όπως είναι φράση από τη δημοφιλή παιδική ιστορία. Ο όρος περιγράφει την ιδανική κατάσταση για ένα οικονομικό σύστημα. Σε αυτή την τέλεια κατάσταση, υπάρχει πλήρης απασχόληση, οικονομική σταθερότητα και σταθερή ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street