Τα περισσότερα χρηματιστήρια στον Περσικό Κόλπο έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν την επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ η πτώση των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις ανησυχίες.

Τα νέα τραπεζικά δάνεια της Κίνας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση τον Ιούλιο ενώ άλλοι βασικοί πιστωτικοί δείκτες αποδυναμώθηκαν, ακόμη και μετά τη μείωση των επιτοκίων από τους φορείς χάραξης πολιτικής και την υπόσχεση της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία.

Wall Street: Συνεχίζει την πτωτική της πορεία

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά 0,5%, διακόπτοντας τρεις συνεδριάσεις κερδών, με την Dr Sulaiman Al-Habib Medical Sevices να κλείνει με απώλειες της τάξης του 1,9%. Η Saudi Awwal Bank υποχώρησε κατά 2,4%, καθώς έγινε η αποκοπή του μερίσματος.

«Η χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας κινήθηκε πτωτικά, καθώς οι έμποροι προχώρησαν σε πωλήσεις άλλη μια φορά, δήλωσε ο Αχμεντ Νέγκ, επικεφαλής της έρευνας αγοράς MENA στην XS.com. «Ενώ οι τελευταίες διορθώσεις των τιμών υπονόμευσαν την ισχύ της αγοράς, ο βασικός δείκτης παρέμεινε σε τροχιά για να καταγράψει θετική απόδοση για το έτος» πρόσεθεσε.

Ο κύριος δείκτης μετοχών του Ντουμπάι DFMGI υποχώρησε κατά 0,1%, επιβαρυνόμενος από την πτώση κατά 1,2% της εταιρείας blue-chip Emaar Properties.

Ο δείκτης FTFADGI της αγοράς του Άμπου Ντάμπι υποχώρησε κατά 0,3%, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας  First Abu Dhabi Bank να κλείνει με απώλειες της τάξης του 0,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου – που τροφοδοτεί την οικονομία του Κόλπου – υποχώρησαν περίπου 1%. Οι ανησυχίες για την παραπαίουσα οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και το ισχυρότερο δολάριο, μετά από επτά εβδομάδες κερδών που οδήγησαν στη σύσφιξη της προσφοράς από τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ άσκησαν πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI υποχώρησε κατά 0,7%,  με την μετοχή της Industries Qatar να κλείνει με απώλειες 1,9%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,2%, χάρη στην άνοδο κατά  1,3% της μετοχής της μεγαλύτερης τράπεζας στη Commercial International Bank.

Η Αίγυπτος πούλησε 626,4 εκατ. ευρώ (682,34 εκατ. δολάρια) σε μονοετή έντοκα γραμμάτια σε δημοπρασία με μέση απόδοση 4%, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές