Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Flyover, το οποίο αναμένεται να ισορροπήσει κυκλοφοριακά τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη που είχε με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντίδη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην καλή οικονομία της χώρα που όπως είπε πιστοποιήθηκε με από τους φορείς.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις επόμενες ημέρες παραδίδεται ο αρχαιολογικός χώρος στον σταθμό Αγίας Σοφίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Μετρό τονίζοντας ότι αναμένεται να αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης.

«Και νομίζω ότι και οι πιο κακόπιστοι, αντιλαμβάνονται πλέον ότι το Μετρό θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν», είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη το Flyover

Σε ότι αφορά την κατασκευή του Flyover ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ήδη έχει δημοπρατηθεί τονίζοντας ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης.

«Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, στα πλαίσια των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν: να προσθέσουμε περισσότερα λεωφορεία, παραδείγματος χάρη στον ΟΑΣΘ, όπου το πρόβλημα -να το τονίσω- δεν είναι η έλλειψη των λεωφορείων, αλλά η έλλειψη οδηγών. Θυμίζω ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από το 2019, γύρω στους 250 οδηγούς είχαν μεταταχθεί, είχαν φύγει από τον ΟΑΣΘ για άλλες υπηρεσίες. Την προσθήκη επιπρόσθετων αστυνομικών στην Τροχαία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση στην πόλη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Έως το τέλος του έτους και το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Πρόκειται, όπως είπε για να έργο-σταθμός που μαζί με τις υπόλοιπες σημαντικές αναβαθμίσεις που γίνονται στα νοσοκομεία της πόλης, και σε συνδυασμό βέβαια με το νέο ογκολογικό το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», αλλάζουν άρδην την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη.

«Προσθέστε σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο και μία σειρά από άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, όπως οι παρεμβάσεις που ήδη δρομολογούνται στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά», τόσο σημαντική παρέμβαση για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η ωρίμανση πια, επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, το οποίο και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται τον επόμενο χρόνο.

Σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως το κολυμβητήριο στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το οποίο και αυτό θα κατασκευαστεί και θα δώσει μία ανάσα άθλησης, κυρίως στα νέα παιδιά της περιοχής. Και βέβαια, το στρατόπεδο «Γκόνου», άλλη μία πολύ σημαντική επιχειρηματική παρέμβαση που μετατρέπει ένα ανενεργό στρατόπεδο σε έναν διαμετακομιστικό κόμβο, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο για τον οποίον έχουμε μιλήσει πολλές φορές: μιας πύλης εισόδου και εξόδου όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για όλα τα Βαλκάνια. Η σύνδεση, να θυμίσω, η οδική σύνδεση του Προβλήτα 6 με την ΠΑΘΕ και με την Εγνατία θα έχει και αυτή ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα