Ο αρχαιολογικός χώρος στον σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1.

Ο Υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο και εξήρε τη συνεργασία των μηχανικών και των αρχαιολόγων για την ολοκλήρωση του έργου.

Σταϊκούρας: Υποσχέθηκε τη μικρότερη δυνατή «αναστάτωση» κατά την κατασκευή του flyover

«Υπήρξε μια πλήρης αποκατάσταση και συντήρηση των αρχαιοτήτων από την αρχαιολογική υπηρεσία και αποκτήσαμε έναν μηχανισμό συνέργειας πολύ σημα-ντικό», είπε ο κ. Ταχιάος.

Ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις εργασίες απόσπασης των έξι προτομών των Ηρώων Μακεδονομάχων στην ομώνυμη πλατεία απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Η πλατεία θα παραδοθεί μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Πρόκειται για μια μνημειακή πλατεία, διότι πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος αναδεικνύεται, έχουμε και την εκκλησία της Παναγίας Αχειροποίητου, ένα από τα σημαντικότε-ρα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Και φυσικά, η πλατεία η ίδια από την ονομασία της, ως Πλατεία Μακεδονομάχων, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και συμβολισμό για την πόλη. Γι’ αυτό, μαζί με την αποκατάστασή της και την απόδο-σή της στην πόλη, θα επανέλθουν και οι προτομές των Μακεδονομάχων που α-φαιρέθηκαν πριν από πολλά χρόνια όταν ξεκίνησε το μετρό», είπε ο κ. Ταχιάος.

Η Θεσσαλονίκη περνά στη ‘μετά – μετρό’ εποχή

Ο Υφυπουργός Υποδομών επισήμανε ότι η παράδοση των συγκεκριμένων έρ-γων σηματοδοτεί το πέρασμα στη μετά – μετρό εποχή της πόλης

«Εκείνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι μέσα στο 2024 θα αποδοθεί το μετρό στην πόλη», προσέθεσε ο κ. Ταχιάος, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η ασφάλεια των επιβατών και θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλες οι δοκιμές των συστημάτων θα έχουν ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση μεταξύ της Ελληνικό Μετρό και της εταιρείας λει-τουργίας του μετρό, εν συνεχεία θα παρουσιαστεί στη Βουλή και έως τα τέλη του μήνα θα υπογραφεί.

«Αυτό που έχει σημασία είναι οι δοκιμές. Οι δοκιμές των συστημάτων είναι αυτές που θα μας δώσουν τη βεβαιότητα ότι θα βάλουμε επιβάτες μέσα στο μετρό με ασφάλεια», τόνισε ο κ. Ταχιάος. «Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει η ενεργοποίηση του συνόλου της γραμμής. Δηλαδή, θα αποκτήσει ρεύμα όλη η γραμμή, θα αντιμε-τωπίζεται ως ενιαίο δίκτυο» προσέθεσε.

«Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι ότι ξεπερνάμε την εσωστρέφεια της πόλης» κατέληξε ο Υφυπουργός Υποδομών, δίνοντας το στίγμα του κυβερνητικού έργου για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και την προστασία του αρ-χαιολογικού πλούτου της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές