Eνα πρωτότυπο smartphone σχεδιασμένο να φοριέται σαν τσάντα παρουσίασε την Παρασκευή η κινεζική εταιρεία smartphone Honor.

Το πρωτότυπο τηλέφωνο, που παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο, δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει στη λιανική αγορά, καθώς στόχος της κινεζικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων είναι να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο για το τι μπορεί να επιτύχει. Είναι άλλο ένα δείγμα των προσπαθειών της κινεζικής βιομηχανίας smartphone να καλύψει τη διαφορά με εταιρείες όπως η Samsung και η Apple στην παγκόσμια αγορά.

Samsung: Παρουσίασε νέες αναδιπλούμενες συσκευές smartphone

Η συσκευή, που ονομάζεται Honor V Purse, είναι ένα smartphone που διπλώνει προς τα έξω με μια επάνω λωρίδα που περιέχει την κάμερα. Υπάρχουν γάντζοι για λουράκι τσάντας που μπορούν να στερεωθούν σε αυτό.

Η οθόνη στη συσκευή μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να φαίνεται σαν να φοράτε διαφορετικές τσάντες. Το λουράκι της τσάντας μπορεί επίσης να αλλαχθεί και να «φορεθούν» διάφορα μοντέλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει ζήτηση για ένα τηλέφωνο που μοιάζει με τσαντάκι. Το να φοράτε μια πιθανώς ακριβή συσκευή και να την κάνετε ιδιαίτερα ορατή, αυτό μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να πέσει και να σπάσει η οθόνη.

Αλλά η μόδα και η τεχνολογία είναι ολοένα και πιο αλληλένδετες. Τα έξυπνα ρολόγια είναι ένα τέτοιο παράδειγμα: κατασκευαστές συσκευών όπως η Apple και η Samsung προσφέρουν προσαρμόσιμα λουράκια και διάφορες δυνατότητες αλλαγής της όψης της συσκευής.

Αν και είναι πιθανό ότι η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ σε αυτή τη μορφή, η Honor προσπαθεί να δείξει ένα πράγμα – ότι είναι ένας κατασκευαστής smartphone υψηλής τεχνολογίας ικανός να καινοτομεί και να ανταγωνιστεί στο κομμάτι της premium αγοράς, «χτυπώντας» μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως είναι η Apple και η Samsung.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης