Αυτοθαυμασμός!

Μετά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, όπου ο πρωθυπουργός σε – μάλλον – χαμηλούς τόνους, προσπάθησε να αποσείσει τις πολιτικές ευθύνες που έχει, είτε αντιπολιτευόμενος την … αντιπολίτευση, είτε κρυπτόμενος πίσω από την … κλιματική αλλαγή, χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έζησε νέα μεγαλεία. Στη μηνιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είπε το

παροιμιώδες «Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη»! Εν τω μεταξύ η πυρκαγιά στον Εβρο συνεχίζεται για 15 ημέρα – τώρα καίγονται τα υπόλοιπα της Δαδιάς και την τελευταία στιγμή, λόγω του ανέμου, την γλύτωσε το Σουφλί….

——-

Ωρα … Πα.Σό.Κ.

Σήμερα είναι η ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Συνεδριάζει – δια ζώσης και διαδικτυακά – το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 11 πμ. Εντάξει μην τη «δένετε και κόμπο στο μαντήλι» την ώρα, λέμε και κανένα αστείο. Αλλά, εν πάση περιπτώσει τότε – στο περίπου….

Στον κ. Ν. Παππά

Το πρώτο – ανεπίσημο – θέμα του συνεδρίου είναι φυσικά η υποψηφιότητα του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος άμα τη εμφανίσει του ανέτρεψε όλους τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Παππά στον οποίο πρότεινε να αποσυρθεί από την «κούρσα» της προεδρίας και να συστρατευτεί μαζί του – πιθανόν να συζήτησαν κι αλλά πράγματα, τα οποία φυσικά δεν γνωρίζω. Μάλιστα του έδωσε και 48ωρη προθεσμία να το σκεφτεί και να αποφασίσει.

Αρνηση

Μετά, λοιπόν, από 2 – 3 ημέρες επικοινώνησε εκ νέου μαζί του λέγοντας του «τελικά θα αποσυρθείς;». Και – εκ του αποτελέσματος κρίνω – εισέπραξε αρνητική απάντηση. Και με βάση τα προγνωστικά – που δεν είναι δικά μου – βαδίζει ολοταχώς στο «Βατερλώ» του.

Επικοινωνία

Μου λένε πως ο νεόκοπος υποψήφιος, που ονειρεύεται να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών αλά ελληνικά, επικοινωνεί ο ίδιος με στελέχη του κόμματος ζητώντας την στήριξη τους, στην λογική πως «να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας, κρατώντας όλα τα θετικά του». Αναπτύσσοντας δηλαδή όλη την συλλογιστική που έχει και στα βιντεάκια που έχει αναρτήσει.

Πασοκογενείς

Με δυο λόγια ως τώρα έχει κατορθώσει να κερδίσει μαζί του το μεγαλύτερο μέρος των πασοκογενών στελεχών, που είχαν παλιά κάποια ορισμένη σχέση με το κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον όμως είναι στις υπογραφές. Δεν γνωρίζω το σύνολο των 30 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, έμαθα όμως ότι μερικές εξ αυτών, περίπου τέσσερις – γιατί δεν συμπλήρωνε τον απαιτούμενο αριθμό – τις «τσοντάρανε» μέλη του σώματος, μετά από συζητήσεις που είχε ο κ. Κασσελάκης με κεντρικά στελέχη, προκειμένου να μπορέσει να είναι υποψήφιος.

Και ο κ. Γ. Τσίπρας

Μεταξύ των υπογραφών που έμαθα ότι συγκέντρωσε είναι – εκτός του κ. Παύλου Πολάκη, που είναι ο μέντορας του – του κ. Γιώργου Τσίπρα, της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, του κ. Πέτρου Παππά και του κ. Θανάση Οικονόμου.

Απουσία

Επίσης όπως γνωρίζετε δεν θα παρίσταται στο συνέδριο ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας. Ρώτησα και μου είπαν πως ο λόγος της απουσίας του οφείλεται στο εξής: αν ήταν παρών θα έπρεπε να μιλήσει – δεν έχει σημασία αν ήταν σύντομη ή όχι η ομιλία του – και θα έπρεπε να αναφερθεί στις αιτίες της ήττας. Όπως αντιλαμβάνεστε – και – γι΄ αυτό τον λόγο θα γίνει και το έκτακτο συνέδριο. Κι όπως μου είπαν πρώτον, δεν ήθελε να το προκαταλάβει και δεύτερον, θα επισκίαζε τις παρουσιάσεις των υποψηφίων προέδρων. Ετσι προτίμησε να απέχει. Παράδοξο, αλλά κάποια λογική!

————-

Χ

Επίσης … μείζον γεγονός είναι η δημιουργία προέδρου άνευ κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ την διέθετε πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για τους «Σπαρτιάτες». Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι μία ανάρτηση στο X ενός φερέλπιδος στελέχους του Κόμματος των Ελλήνων, δηλαδή του κ. Ηλία Κασιδιάρη αναφέρει το εξής «Δύο πράγματα δεν συγχωρούνται στο χώρο μας, η έπαρση και οι φιλίες με ρουφιάνους νεοδημοκράτες!». Η τύχη του προέδρου είναι προδιαγεγραμμένη….

————-

Αττική Οδός

Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται, λένε οι πληροφορίες μου, να προχωρήσει στην αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών των έξι φιναλίστ.

Και το μεγάλο στοίχημα είναι η ανακοίνωση των οικονομικών τιμημάτων να γίνει πάνω στη ΔΕΘ. Και για την ακρίβεια πριν την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Αν καταστεί αυτό εφικτό ο πρωθυπουργός θα έχει έναν δυνατό άσσο στα χέρια του για να επιβεβαιώσει την επιτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων ως προς την επιτυχημένη στρατηγική της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης, αυτό που έχω να σας μεταφέρω, είναι πως μέχρι στιγμής στη διαδικασία που τρέχει για τυχόν υποβολή ενστάσεων από τους υποψηφίους στα νομιμοποιητικά έγγραφα της συμμετοχής τους το μέτωπο δείχνει να είναι ήρεμο…

Χωρίς γκρίνιες…

——

Το Ελληνικό

Πολλά κυκλοφορούσαν και ακόμη κυκλοφορούν περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση του project του Ελληνικού.

Η Lamda Development, επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποδεικνύει πως αυτή η σεναριολογία δεν έχει βάση. Και το κάνει αυτό μέσα από αναρτήσεις της τόσο στα social media αλλά και από την ιστοσελίδα του έργου theellinikon.com.gr

The Ellinikon-το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έργο αστικής ανάπλασης

Το όραμά μας για το Ελληνικό, είναι ο σχεδιασμός ενός πρωτοποριακού έργου-του μεγαλύτερο έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη
theellinikon.com.gr

Ιδίως μέσα από τη σελίδα, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν συνέχεια την πορεία των έργων.

Το κτιριακό συγκρότημα ΑμΕΑ

Έτσι, λοιπόν, η Lamda Development με ανάρτηση της στα social media ανάρτησε βίντεο με την πορεία των έργων για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματα ΑμΕΑ.

«Πιστή στο χρονοδιάγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί, η LAMDA Development», αναφέρεται στην ανάρτηση, «ολοκληρώνει και παραδίδει τον Σεπτέμβριο το κτιριακό συγκρότημα ΑμΕΑ, όπου θα στεγαστούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής και ΝΙΚΗ – Victor Artant, καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας!»

Και καταλήγει η ανάρτηση της Lamda: «Στόχος της εταιρείας είναι το κτίριο ΑμΕΑ, το πρώτο κτίριο που έχει ανεγερθεί στο Ελληνικό, να εξασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία και πρόσβαση κάθε συλλόγου που θα στεγαστεί σε αυτό και να αποτελέσει πρότυπο για τα κτίρια κοινωνικής φροντίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη!»

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories