Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό αγνοουμένων, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι κάτοικοι έχουν μείνει αβοήθητοι.

Ήδη θρηνούμε έξι νεκρούς.

Παράλληλα, αστυνομικοί της Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιούν περιπολίες και ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες «για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών πάντα με γνώμονα τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας» όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ΕΛ.ΑΣ.

Το in βρίσκεται στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν.

Βιβλική καταστροφή από το πέρασμα του Daniel – 4 νεκροί και 6 αγνοούμενοι

Κίνδυνος στη Λάρισα

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Πηνειού. Ο δήμος Λάρισας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112.

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μην λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή και θα υπάρχουν συνεχείς ενημέρωσεις για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Ζητούμε από τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις αυτές.

Συνολικά 1791 διασώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την Τρίτη

Συνολικά 1791 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από προχθές ,Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα (7/9) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.284 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν πραγματοποιηθεί 4.305 κλήσεις.

Νέο 112 για τη Φαρκαδόνα Λάρισας

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ενεργοποιήθηκε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους στη Φαρκαδόνα Λάρισας για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τους.

Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι – σπίτι τους απεγκλωβισμούς

Σπίτι – σπίτι θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού κατοίκων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Διασώστες με λέμβους διάσωσης και τεχνητό φως θα επιχειρούν όλο το βράδυ, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ότι εναέρια μέσα επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της μέρας στα εγκλωβισμένα χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Όσοι μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο περιγράφουν την ίδια εικόνα. Εγκλωβισμένοι σε οροφές και στέγες περιμένουν να σωθούν, άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια σε υψηλά σημεία προσπαθώντας να αντέξουν.

Όπως έκανε γνωστό 67 άτομα διασώθηκαν από αέρος και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος. Από αυτούς οι 25 διασώθηκαν από τη Μεταμόρφωση Παλαμά στην Καρδίτσα, 27 και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Γνωστοποίησε, επίσης, πως οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία θα διανείμουν περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα εντός των επόμενων ωρών.

Από τα κολυμβητήρια του Βόλου θα τροφοδοτηθεί με νερό το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Μια απίστευτη λύση δίδεται στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου ώστε να δοθεί νερό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να υδροδοτηθεί το μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

SOS από το Χορευτό Πηλίου – Αποκλεισμένα 500 άτομα χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα

Αποκλεισμένα στο Χορευτό Πηλίου παραμένουν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά, ηλικιωμένοι, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες.

Στο Χορευτό έχουν υπερχειλίσει και τα δύο ρέματα, ενώ ο δρόμος προς Ζαγορά έχει καταρρεύσει σε πολλαπλά σημεία.

«Είμαστε χωρίς πόσιμο νερό, φαγητό και ρεύμα. Το τηλέφωνο και το ίντερνετ λειτούργησε σήμερα», είναι το μήνυμα απόγνωσης που στέλνει εγκλωβισμένη γυναίκα μέσα από τα social media, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, αναφέρει το τοπικό Μέσο «Γεγονότα».


Δορυφορικός χάρτης δείχνει τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν «βουλιάξει»

Την καταστροφή από ψηλά δείχνει δορυφορικός χάρτης της Google, αποτυπώνοντας την καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»