Tην πρόσληψη 250.000 εργαζόμενων για την εορταστική περίοδο  ανακοίνωσε την Τρίτη η Amazon.

Επιπλέον, θα αυξήσει τον μέσο μισθό του προσωπικού logistics σε περίπου 20,50 δολάρια την ώρα, καθώς επιδιώκει να προσλάβει και να διατηρήσει εργαζόμενους εν μέσω της έλλειψης εργατικού δυναμικού, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Amazon: Στα δικαστήρια των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές

Αυξήσεις μισθών και προσλήψεις

Οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και εποχικούς εργαζόμενους με ωριαίες αμοιβές που κυμαίνονται από 17 έως 28 δολάρια ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία, δήλωσε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της την Τρίτη. Ορισμένοι νεοπροσληφθέντες θα δικαιούνται μπόνους που κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ συνήθως αυξάνει τις προσλήψεις το φθινόπωρο για να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετούς εργαζόμενους για την κρίσιμη εορταστική περίοδο αγορών, ξεκινώντας με μια ανακοίνωση που αναδεικνύει τις αυξήσεις μισθών και τα σχέδια στελέχωσης. Πέρυσι, η Amazon δήλωσε ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζόμενους. Το 2019, η εταιρεία δεσμεύτηκε να προσλάβει 200.000 εποχικούς εργαζόμενους.

Η Amazon είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στις ΗΠΑ, μετά την Walmart. Η εταιρεία απασχολούσε 1,46 εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως στο τέλος του Ιουνίου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους εργάζονται στο τεράστιο τμήμα logistics της εταιρείας, κυρίως στις αποθήκες.

Η Amazon έχει «ταλαιπωρηθεί» από εργατικές αναταραχές τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία αμφισβητεί τις εκλογές στις οποίες περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι σε μια αποθήκη στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται από συνδικάτο. Παρόμοιες προσπάθειες σε άλλες αποθήκες έχουν αποτύχει.

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν σχεδόν 3% τον απόγευμα στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή