«Θα κατατεθεί η τροπολογία σήμερα και θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, αναλόγως πώς θα πάει το νομοσχέδιο», δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα του «ξεπαγώματος» των τριετιών. Πρόσθεσε δε πως «στόχος είναι να δώσουμε στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα γρηγορότερα αυξήσεις».

Εργασιακό νομοσχέδιο: Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21/9 – Ποιοι κλάδοι απεργούν

«Ξεπάγωμα» των τριετιών

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας σημείωσε τα ακόλουθα:

«Αποφασίσαμε να φέρουμε το «ξεπάγωμα» των τριετιών περίπου 2 χρόνια νωρίτερα. Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου του ’12 έλεγε ότι από 14 Φεβρουάριου του ’12 αναστέλλεται η εφαρμογή των τριετιών, του επιδόματος ωρίμανσης όπως λέγεται, του επιδόματος προϋπηρεσίας και ό,τι άλλο συνδέεται με αυτά τα επιδόματα. Αυτή η αναστολή θα ίσχυε, μέχρις ότου η ανεργία θα έχει πέσει επί 4 συνεχόμενα τρίμηνα κάτω από 10%. Εάν αναμέναμε το αυτόματο «ξεπάγωμα» των τριετιών, αυτό θα συνέβαινε περίπου σε 1,5 με 2 χρόνια. Εμείς το φέρνουμε λοιπόν δύο χρόνια νωρίτερα. Θα κατατεθεί η τροπολογία σήμερα και θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, αναλόγως πως θα πάει το νομοσχέδιο. Ο στόχος είναι να δώσουμε στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα γρηγορότερα αυξήσεις».

Αυξήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «η αύξηση δεν αφορά μόνο το βασικό μισθό. Αφορά και σε ό,τι συνδέεται με το βασικό. Πενταετίες, επιδόματα, διάφορα» προσθέτοντας ότ «η οικονομία μας πάει καλά και μπορούμε να το κάνουμε γιατί εμπιστευόμαστε ότι η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και άρα, θα καταφέρει να αντέξει αυτό το βάρος».

Παράλληλα αποσαφήνισε ότι «είναι πολύ μεγάλη αδικία ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων δεν έχουν πάρει καμία αύξηση όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Εάν στο ενδιάμεσο διάστημα κάποιος εργοδότης έχει δώσει αυξήσεις πάνω από το βασικό μισθό, αυτές θα προσμετρηθούν στην αύξηση. Αν έχει δώσει παραπάνω από το 30% δεν θα πάρεις παραπάνω αύξηση. Αν έχει δώσει παρακάτω από το 30% και εσύ έχεις συμπληρώσει τρεις τριετίες, θα πάρεις το υπόλοιπο».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γεωωργιάδης, αυτοί τους οποίους αφορούν οι τριετίες είναι στο σύνολο πάνω από 1,5 εκατομμύριο. «Περίπου 600.000 είναι αυτοί που δεν έχουν δει καμία αύξηση στον ιδιωτικό τομέα, άρα θα αρχίσουν να βλέπουν αυξήσεις και οι άλλοι που θα δουν λιγότερη αύξηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά ΑΔΕΔΥ

Ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην ΑΔΕΔΥ που αποφάσισε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης λέγοντας:

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους, αφορά στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό η ΑΔΕΔΥ να κάνει απεργία γι’ αυτούς που δεν την αφορούν. Εν πάση περιπτώσει, για να μην παρεξηγηθώ, δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει κάνει απεργία. Θα δούμε την Πέμπτη τι πραγματική συμμετοχή θα έχουν και στους δρόμους και ανά τη χώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax