Θερμό τετ α τετ με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως» στον ουρανοξύστη του Μανχάταν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανάμεσα στις συναντήσεις του με αξιωματούχους άλλων χωρών, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τον καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό του Καναδά.

Χειραψία Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς, παρουσία του Τζάστιν Τριντό

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια χαλαρή συνάντηση με τον Τριντό και τον Σολτς, ανταλλάσσοντας χειραψίες και χαμόγελα.

Ο πρωθυπουργός με τον Τζάστιν Τριντό

«Σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό» – Ικανοποίηση εξέφρασε ο Χριστοδουλίδης

Ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον πρόεδρο της Κορέας Yoon Suk Yeol, αλλά και με επενδυτές.

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

«Έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Kυπριακό ζήτημα, σε απόλυτo συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα