
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ομάδα εργασίας -από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους- για τον καθορισμό των έργων και μεταρρυθμίσεων που θα ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ERTNEWS «Σαββατοκύριακο από τις 6», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του Ελλάδα 2.0, με συμπερίληψη έργων άμεσης αποκατάστασης και προσβασιμότητας.
Η τελική εισήγηση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα κατατεθεί την Τετάρτη ενώ αναμένεται και ανακατεύθυνση πόρων 330 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για παρεμβάσεις λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία.
Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ
Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός την περασμένη Παρασκευή μίλησε και για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου.
«Ξεκινά ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις νεοσύσταστες επιχειρήσεις. Θα μπορούν να λάβουν έως 50% επιδότηση σε ένα επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν έως 400.000 ευρώ και θα λάβουν μάξιμουμ 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είναι για όλη την Ελλάδα, για νεοσύστατες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα ανοίξει τον Οκτώβριο».
Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα για τις περιοχές απολιγνιτοποίησης. «Αφορά στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, έως 100.000 ευρώ, στο οποίο θα λάβουν επιδότηση έως 70% . Θα αρχίσει να τρέχει αρχές Οκτωβρίου».
Αναφερόμενος στις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία από τις πλημμύρες, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι « Μέχρι σήμερα, 2 δισ. 200 εκ. ευρώ πόροι πάνε προς τη Θεσσαλία και αναμένουμε και άλλη στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης».


Latest News

O «Mr Bond» της Ελλάδας – Ποιος είναι και πώς διαχειρίζεται το δημόσιο χρέος
Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους κ. Δ. Τσάκωνας μιλά στο «Βήμα»

Μετά το λάδι, και το κρασί παίρνει την ανηφόρα [πίνακας]
Η κλιματική αλλαγή και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ανατιμήσεων

«Αλμυρό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Πόσο θα κοστίσει φέτος
Το ΙΝΚΑ... «έστρωσε» το τραπέζι τω Χριστουγέννων με παραδοσιακά εδέσματα

Το παζάρι στην ΕΕ, ο «ξεπερασμένος» προϋπολογισμός και η απειλή των τριών «Τ»
Η μεγάλη πρόκληση ενόψει των ευρωεκλογών

Σε τρεις άξονες η μάχη κατά της ακρίβειας
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά – Ξεκινούν τα καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη
Στις 12 Δεκεμβρίου αρχίζει το εορταστικό ωράριο

Η πτώση του πληθωρισμού δεν ρίχνει τις τιμές στα τρόφιμα [πίνακας]
Αύξηση σοκ 34,2% για ένα καλάθι 20 βασικών προϊόντων μέσα σε 2 χρόνια - «Καίνε» λάδι, χυμοί και οπωροκηπευτικά

Στο Επενδυτικό Συνέδριο της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη ο Σταϊκούρας
Θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με επενδυτές, και ανώτατα στελέχη επενδυτικών οίκων και επενδυτικών τραπεζών
![Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Τα «αγκάθια» στην αναζήτηση εργαζομένων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/17_11_ot_eubaroΕΧΟ-600x352.png)
Αυτό που ψάχνουν οι... ΜμΕ - Τα «αγκάθια» στην εύρεση προσωπικού [γραφήματα]
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μπαράζ πληρωμών: Πότε πάμε ταμείο για δώρα, επιδόματα και συντάξεις
Πότε θα καταβληθεί το Youth Pass σε 130.000 νέους σε όλη την χώρα