Αύξηση 6,9% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 12,0% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Αύγουστο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,3%, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2022.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2022 – Αυγούστου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2021 – Αυγούστου 2022, παρουσίασε αύξηση 9,6%, έναντι αύξησης 9,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Επιμέρους κατηγορίες υλικών

Τα τούβλα, οι υαλοπίνακες ασφαλείας, τα θερμαντικά σώματα και οι σωλήνες (πλαστικοί , συνθετικοί, ινοτσιμέντου) είναι οι κατηγορίες υλικών με διψήφια αύξηση που επιβάρυνε περισσότερο τον δείκτη του Αυγούστου 2023 έναντι του Αυγούστου 2022.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, τον Αύγουστο του 2023 τη μεγαλύτεηρ αύξηση σημείωσε το πετρέλαιο κίνησης, κατά 6,5%, ενώ αρνητικό πρόσημο, -07%, είχε η ηλεκτρική ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου