Τις βασικότερες θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προσαρμογής της ενιαίας αγοράς στις μελλοντικές προκλήσεις

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «η ενιαία αγορά πρέπει να γίνει ανθεκτική σε περιόδους κρίσης αλλά και σε περιόδους σκληρού παγκόσμιου ανταγωνισμού. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας σημαντικούς παράγοντες, όπως το ενεργειακό κόστος, ώστε να  διαφυλαχθεί η παραγωγική βάση της Ε.Ε. και, παράλληλα, να ενισχυθεί η στρατηγική της αυτονομία. Σε στενή συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, που λαμβάνει υπόψιν του τις αβεβαιότητες που φέρνουν οι κλιματικές και οι δημογραφικές αλλαγές».

Τα τηλέφωνα του Σκρέκα, η Moody’s και η Attica Bank και η αλλαγή σελίδας στην Ελίν

Παράλληλα, στήριξε την πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος συστήματος προστασίας σχεδίων και υποδειγμάτων των βιομηχανικών προϊόντων, αναφέροντας πως «μόνο με αυτό τον τρόπο οι σχεδιαστές και οι επιχειρήσεις – ειδικά οι μικρομεσαίες – θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας ένα πιο ελκυστικό προϊόν που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις».

Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε πως η πρόταση EURO 7 είναι ισορροπημένη και η εφαρμογή της έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την αγορά όσο και για την επίτευξη των κλιματικών στόχων στον τομέα των μεταφορών: «Το μέλλον των μεταφορών είναι η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτική καύσιμα. Το πρότυπο EURO 7 είναι καθοριστικό για την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας, προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Όμως, αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ορθολογικές τιμές για τους καταναλωτές και κίνητρα για την ανανέωση των εμπορικών στόλων».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με την Οδηγία «Ενδυνάμωση των καταναλωτών για την πράσινη μετάβαση», υπογραμμίζοντας πως «κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ευθυγράμμιση της πολιτικής προστασίας των καταναλωτών με τους νέους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Δίνουμε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν καλά ενημερωμένες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες αγορές προϊόντων ενώ, παράλληλα, προωθείται ένα νέο δικαίωμα: οι καταναλωτές να πληροφορούνται για τη διάρκεια ζωής και τη δυνατότητα επισκευής των προϊόντων που αγοράζουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία