Σε χαμηλά 11 μηνών βυθίστηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων έχουν προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αποτιμήσεις των μετοχών και γενικότερα έχουν κλονίσει τη διάθεση των αγοραστών να παρέμβουν.

Η άνοδος των αποδόσεων των τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου ανέβασε το δολάριο σε νέα ύψη, με μόνο το γεν να παρουσιάζει κάποια αντοχή εν μέσω εικασιών ότι οι ιαπωνικές αρχές μπορεί να παρεμβαίνουν παρασκηνιακά. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση από το Τόκιο, όπου ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την κίνηση.

Παρόλα αυτά, ακόμη και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας, η οποία καλύπτεται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, αυξήθηκε κατά 4,5 μονάδες βάσης σε υψηλό δεκαετίας, παρά το γεγονός ότι η BOJ έχει αναφέρει ότι θα αγοράσει ομόλογα αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αγορές τώρα, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI (εκτός Ιαπωνίας) υποχώρησε περισσότερο από 1% για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 2,31%, ενώ ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με απώλειες 0,77%. Τα Shanghai και Shenzhen Composites στην ηπειρωτική Κίνα βρίσκονται σε αργία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές