Με δυο νέα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν το 2024 συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα στην Ελλάδα η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, θυγατρική του ισραηλινού ομίλου Fattal Hotel Group.

Χθες πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Esperia Palace Hotel, στη Σταδίου στην Αθήνα, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις 20 Ιουλίου και ήταν το δεύτερο ξενοδοχείο που άνοιξε η αλυσίδα στη χώρα μας.

Τουρισμός: Μπαράζ επενδύσεων σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής ο όμιλος έχει επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά. Το επενδυτικό οδοιπορικό της Fattal στην Ελλάδα συνεχίζεται με ένα ακόμη ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κάντια της Αργολίδας, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στην εκδήλωση ο κ. Roni Aloni, Managing Director Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean.

Η αρχή των επενδύσεων της Fattal στην Ελλάδα έγινε από την Ρόδο όπου το 2019, απέκτησε ένα ακίνητο στην περιοχή Κολύμπια και δημιούργησε το 5* παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, Leonardo Kolymbia Resort, το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες.

Την ίδια χρονιά, η εταιρεία μέσα από διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού, κατοχύρωσε μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Esperia Palace από τον ΕΦΚΑ. Οι όροι του πλειοδοτικού διαγωνισμού συμπεριλάμβαναν την επαναλειτουργία 5* ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών με δαπάνη ανακαινίσεων ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά ο Ισραηλινός όμιλος δαπάνησε μέχρι σήμερα πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για να διαμορφώσει ένα πολύ σύγχρονο ξενοδοχείο. Οι διαδικασίες αναστύλωσης και αναδιαμόρφωσης του ακινήτου, σε συνδυασμό με την δύσκολη περίοδο της πανδημίας αλλά και του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία, καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας του.

Η μετατροπή σε 5άστερο

Το Esperia Palace αποτέλεσε μεγάλη επενδυτική πρόκληση αλλά και τιμή για την εταιρεία μας, δεδομένης της τεράστιας ιστορία του, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, είπε ο κ. Aloni. «Μετατρέψαμε το ακίνητο σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 5*, σεβόμενοι την ιστορική σημασία αφενός του κτιρίου και αφετέρου του ονόματός του. Υπό την επωνυμία ΝΥΧ ESPERIA PALACE ATHENS, επαναλειτουργήσαμε ένα ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της πόλης, στην καλύτερη τοποθεσία, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος, από τις πιο εμπορικές περιοχές την Ερμού και το Κολωνάκι, από την Ακρόπολη, την Πλάκα και το Θησείο», πρόσθεσε.

Με στόχο να εδραιώσει την παρουσία στην Ελλάδα ο όμιλος Fattal το 2019 επένδυσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την προσθήκη ενός ακόμη ακινήτου στην περιοχή Λαδάδικα. Το κτίριο αποκτήθηκε έπειτα από διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού και εντός του προσεχούς διαστήματος, ξεκινά η μετατροπή του σε ξενοδοχείο, υπό την εμπορικό σήμα ΝΥΧ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 1, και θα διαθέτει 135 δωμάτια προσφέροντας εξαιρετικές παροχές και υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Συνέχισε με μία ακόμη επένδυση, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάντια στο Ναύπλιο αποκτώντας σε πλειστηριασμό του ξενοδοχείου Kandia Castle, δυναμικότητας 100 δωματίων. Ο όμιλος προγραμματίζει να υλοποιήσει σημαντικές ανακαινίσεις και προσθήκες κατά την χειμερινή περίοδο 2023-2024, ώστε να μετατρέψει το ακίνητο σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο, το οποίο θα επαναλειτουργήσει με το εμπορικό σήμα Limited Edition by Leonardo. Παράλληλα εξετάζει και άλλες επενδύσεις παρά το γεγονός ότι στην πορεία αυτή αντιμετώπισε και πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία ανήκουν στο παρελθόν, όπως είπε ο κ. Roni Aloni «καθώς η παρούσα κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επενδύσεις».

Το NYX Esperia Palace Hotel Athens

Το NYX Esperia Palace Hotel Athens στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο υπό το brand NYX στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 212 δωμάτια και σουίτες, 3 συνεδριακές αίθουσες, εστιατόριο, bistrot, rooftop lounge bar &pool εστιατόριο, executive business lounge, business station, spa, γυμναστήριο, μία εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη, το λόφο του Λυκαβηττού και την πόλη της Αθήνας.

Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ανήκει στον όμιλο Fattal Hotel Group που ιδρύθηκε το 1998 από τον David Fattal. Ο όμιλος μετρά σε Ευρώπη και Ισραήλ περισσότερα από 270 ξενοδοχεία σε 117 προορισμούς.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 13 ξενοδοχεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες