Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανακοίνωσε την Πέμπτη το State Department.

Η ταξιδιωτική οδηγία συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες:

– Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.

– Να εγγραφούν στο πρόγραμμα έξυπνων ταξιδιωτών (STEP), για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Για τη χερσαία επέμβαση απειλεί ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας – Ρουκέτες στο νότιο και βόρειο Ισραήλ

Παγκόσμιος συναγερμός

Από τη μία πλευρά, οι αντιδράσεις για τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ, όσο για το βέτο που έθεσαν οι ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε διακοπή των εχθροπραξιών και, από την άλλη, η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, σήμαναν συναγερμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται το ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ανά τον κόσμο, αφού στην ταξιδιωτική τους οδηγία δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα κράτη, αλλά μιλούν για παγκόσμιο συναγερμό.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012