Να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στον χώρο του ultra-premium παγκοσμίως, απευθυνόμενος στους λάτρεις των premium brown spirits, επιδιώκει ο οίκος Μεταξά με το λανσάρισμα του Private Reserve METAXA Orama.
Την ίδια στιγμή, το ΜΕΤΑΧΑ αναλαμβάνει δράσεις μακροχρόνιας πνοής για την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας του Μοσχάτου Σάμου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο προς τη βιωσιμότητα.
Ξενοδοχείο βγάζει πάνω από 40.000 ευρώ τη μέρα… μόνο από ένα ποτό
Για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της ιστορίας του Οίκου, δύο Metaxa Masters, ο εν ενεργεία και ο διάδοχός του, συνυπογράφουν ένα προϊόν. Η νέα έκδοση του ΜΕΤΑΧΑ Private Reserve, ξεχωρίζει για τον εξαιρετικό του γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αποτελεί μία ισχυρή δήλωση δέσμευσης στη βιωσιμότητα. Αυτή είναι μια ιστορία για ένα μέλλον που αξίζει να διατηρηθεί.
Μετατρέποντας μια κληρονομιά σε ένα μέλλον
Το METAXA Private Reserve κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί την πρώτη προσωπική δημιουργία του 5ου Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη. Θα αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία για την αλλαγή της σκυτάλης με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη τον επόμενο Metaxa Master.
Με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη το Private Reserve κυκλοφορεί σε μία μόνο παρτίδα κάθε χρόνο. Περικλείει blends στο αποκορύφωμα της γευστικής έκφρασης τους και αντιπροσωπεύει την εκλεπτυσμένη εκδοχή του ξεχωριστού στυλ των προϊόντων του Οίκου. Ο Κωνσταντίνος Ράπτης δήλωσε για το Private Reserve «Το δημιουργώ αναμειγνύοντας Μοσχάτα κρασιά από τη Σάμο με εκλεκτά παλαιωμένα οινικά αποστάγματα και ένα αρωματικό μπουκέτο από μεσογειακά βότανα. Η παρατεταμένη περίοδος «παντρέματος» όλων των συστατικών σε μεγάλα δρύινα βαρέλια αναδεικνύει την απαλότητα και την αρωματική ένταση αυτού του εξαιρετικού spirit».
Όπως ο Κώνσταντίνος Ράπτης και όλοι οι προηγούμενοι Masters, ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης συνδυάζει το ταλέντο του Οινοποιού, του Αποσταγματοποιού και του Cellar Master. Επιπλέον, έχοντας σπουδάσει Γεωπονική ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης έχει επιστημονική γνώση της αμπελοκαλλιέργειας. Έτσι, μπορεί να συνεργάζεται στενά με τους αμπελοκαλλιεργητές, υποστηρίζοντάς τους και συμβουλεύοντάς τους στην υιοθέτηση πιο βιώσιμων πρακτικών.
«Αποστολή μου είναι να συνεχίσω να χτίζω πάνω στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και να διατηρήσω αναλλοίωτη την μοναδική συνταγή του METAXA για την επόμενη γενιά. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής καθιστά σήμερα αυτό το εγχείρημα πιο δύσκολο. Συνεπώς, η φιλοδοξία μου είναι να παράγω το METAXA με έναν πιο βιώσιμο τρόπο», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης.
Με την παράδοση της σκυτάλης, οι δύο Masters χτίζουν γέφυρες μεταξύ της κληρονομιάς, της δεξιοτεχνίας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.
Διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της Σάμου
Η Σάμος, το καταπράσινο νησί του Αιγαίου, η πατρίδα των ορεινών αμπελώνων όπου καλλιεργούνται αρωματικά Μοσχάτα σταφύλια, είναι στενά συνδεδεμένη με την καρδιά του Οίκου και απαραίτητη για τη δημιουργία των spirits του. Ως μια όαση παρθένας φύσης και μοναδικής βιοποικιλότητας, η Σάμος είναι ιδανική για την καλλιέργεια σταφυλιών υψηλής ποιότητας, που προμηθεύεται ο Οίκος.
Στόχος του ΜΕΤΑΧΑ είναι να προστατεύσει το πολύτιμο Terroir της Σάμου, παράλληλα με την πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού, και γι’ αυτό έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών, υποστηρίζοντας τους ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές ώστε να μεταβούν από συμβατικές σε πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας. Είναι πράγματι ζωτικής σημασίας τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον, η καλλιέργεια υγιέστερων εδαφών και η προστασία της βιοποικιλότητας. Στόχος του ΜΕΤΑΧΑ είναι όλα τα Μοσχάτα σταφύλια που προμηθεύεται από το νησί να έχουν πιστοποίηση βιωσιμότητας μέχρι το 2027.
Πρωτοπόρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ομάδα «METAXA Όραμα», η ομάδα αμπελοκαλλιεργητών με τους οποίους η ΜΕΤΑΧΑ έχει αποκλειστική συνεργασία . Το ΜΕΤΑΧΑ συμβουλεύει και ενισχύει τους αμπελοκαλλιεργητές της ομάδας αυτής, προς τη μετάβασή τους σε αγροοικολογικές πρακτικές.
Το METAXA LIKNON, ο ιδιόκτητος αμπελώνας του Οίκου στη Σάμο, αποτελεί υπόδειγμα και έμπνευση για τους αμπελοκαλλιεργητές, καθώς θα λάβει βιολογική πιστοποίηση μέχρι το τέλος του έτους.
Private Reserve METAXA Orama
Το νέο Private Reserve Orama θα είναι η πρώτη έκδοση του METAXA που θα περιέχει κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.
Η επανακυκλοφορία του, ως συνδημιουργία των δύο Masters, θα αποτυπώσει αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Οίκο, τιμώντας την πολύτιμη κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και καλωσορίζοντας το πολλά υποσχόμενο ταλέντο του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη. Το νέο Private Reserve αποτελεί συνδυασμό της δεξιοτεχνίας και των δύο και της κοινής τους επιθυμίας να προσφέρουν ένα πιο βιώσιμο προϊόν.
Ακόμη και η νέα συσκευασία αποδεικνύει τη δέσμευση του METAXA στην βιωσιμότητα. Για την επανακυκλοφορία του Private Reserve, η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη και η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.
Η τέλεια απεικόνιση της φιλοδοξίας του Οίκου
Το Private Reserve METAXA Orama απευθύνεται στους λάτρεις των premium amber spirits. Στόχος του είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του Οίκου στην κατηγορία ultra-premium, απαντώντας στις παγκόσμιες τάσεις για premiumization. Η γεύση του θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους γευσιγνώστες ηλικίας 30-40 ετών που δίνουν έμφαση στην ποιότητα, που είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι καταναλώνουν και που επιλέγουν με προσοχή τι πίνουν.
Η κυκλοφορία του Private Reserve METAXA Orama αντανακλά το σημερινό όραμα του Οίκου. Σηματοδοτεί την μετάβαση από τον 5Ο Metaxa Master στον επόμενο και ταυτόχρονά μια νέα κατεύθυνση για το ΜΕΤΑΧΑ, με μια ισχυρή δέσμευση προς τη βιωσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη διαχρονική ποιότητα του.
Latest News
Δεν τραβάει… το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» - Τι ρωτούν για το πρόγραμμα οι επιχειρήσεις
Λιγότερο από το 30% του προϋπολογισμού έχει δεσμευθεί
Φορτσάρουν οι αιτήσεις για το «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Αντίστροφη μέτρηση για την λήξη του προγράμματος
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς όσα νοικοκυριά θελήσουν στο μέλλον να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό θα πρέπει να εφαρμόσουν το μοντέλο net-billing
Ούτε 1 στους 10 δεν έκανε χρήση των επιδοτήσεων
Κύριες αιτίες η έλλειψη ίδιας συμμετοχής και το υψηλό κόστος των εργασιών – Ποιες παρεμβάσεις είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση
Η κλιματική αλλαγή απειλεί αγροτική παραγωγή και τουρισμό στη Νότια Ευρώπη
Ανεβαίνουν συνεχώς οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα
Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης
Οι μεγάλες αλλαγές στο μοτίβο της αγροτικής παραγωγής αλλά και του τουρισμού αναμένεται να τροφοδοτήσουν αλυσιδωτές επιπτώσεις
Χρειαζόμαστε ένα Bretton Woods για το κλίμα του πλανήτη
Πρόταση για να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα ρόλο συντονιστή για την απανθρακοποίηση των οικονομιών και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα
Το βακτήριο που τρώει άνθρακα και κάνει τους ρύπους, μπλουζάκια
Όταν ο άνθρακας αποκτά νέα πράσινη ζωή
Ο Απρίλιος 10ος συνεχόμενος μήνας με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά
Συναγερμός για την αύξηση των πυρκαγιών
Οι έξι πληγές του Αιγαίου
Η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά αντιμετωπίζει υπαρκτούς κινδύνους που απειλούν το μέλλον της
Ποια είναι η startup – ηγέτης στην πράσινη ενέργεια – Πάνω από 1 δισ. ευρώ η αξία της
Η εταιρεία έχει υπό ανάπτυξη ένα χαρτοφυλάκιο έργων άνω του 1,2GW παραγωγής ενέργειας και 900ΜW αποθήκευσης - Τα επενδυτικά σχέδια