Με ομολογιακό δάνειο 125 εκατ. δολ. και διάρκεια αποπληρωμής τα 20 χρόνια από την DFC ξεκινά η επόμενη ημέρα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο στην τελετή υπογραφής τη συμφωνία χρηματοδότησης της μονάδας.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο διευθύνων συμβουλος του αμερικανικού Αναπτυξιακού Οργανισμού DFC, Σκοτ Νέιθαν και ο προεδρος και διευθύνων συμβουλος της ΟΝΕΧ Shipyards, Πάνος Ξενοκωστας.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πληρώθηκαν τα πρώτα 8 εκατ. ευρώ από τα χρωστούμενα στους εργάτες

Στην διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης έγιναν και τα Εγκαίνια της Δεξαμενής «Στρατής Γ. Ανδρέαδης» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο κ. Νέιθαν τόνισε στην ομιλία του ότι η συναλλαγή αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ναυπηγείων, τα οποία οπως σημείωσε θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν τα πλοία μεταφορας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carriers) κάτι που εξυπηρετεί και την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ.

Επίσης τόνισε ότι η συμφωνία χρηματοδότησης ενδυναμώνει τις ελληνοαμερικανικές σχεσεις.

Νέες επενδύσεις

Ο κ. Ξενοκωστας τόνισε ότι με την αρχική χρηματοδότηση των 125 εκατ. δολ το ναυπηγείο θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια κεφαλαιουχικές επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ ενώ στα 200 εκατ. ευρώ υπολογίζονται και επιστροφές (μισθοί, φόροι κλπ.).

Ο ίδιος τόνισε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί όχι μόνο στην ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα αλλά και την κατασκευή σύγχρονων θαλασσίων μονάδων παραγωγής αιολικής ενέργειας που θα εξυπηρετούν την ενεργειακή μετάβαση.

Μέχρι σήμερα από την αρχή της χρονιάς τα Ναυπηγεια Ελευσίνας εξυπηρέτησαν περίπου 50 πλοία ενώ αλλά 436 εξυπηρετήθηκαν στα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία