Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας έκλεισε μετά τους περίπου 1.400 σεισμούς που έπληξαν τη χερσόνησο Ρέικιανες μέσα σε 24 ώρες, ένα «σεισμικό σμήνος» που προκάλεσε φόβους για επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη.

Η…Γαλάζια Λίμνη, ένα γεωθερμικό σπα νοτιοδυτικά του Ρέικιαβικ, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις πόρτες της την Πέμπτη για μια εβδομάδα μετά από έναν ιδιαίτερα ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ακολουθήθηκε από περίπου 800 μικρότερους σεισμούς.

Ισλανδία: Νέα ηφαιστειακή έκρηξη κοντά στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες τρομοκρατημένοι επισκέπτες εγκατέλειψαν το θέρετρο, το οποίο διαθέτει δύο ξενοδοχεία, με ταξί κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την έναρξη των σεισμών.

Ο ισλανδικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Víkurfréttir ανέφερε ότι περίπου 40 επισκέπτες έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι εξαιτίας των σεισμών είχαν πέσει πέτρες στο δρόμο μέχρι το λόμπι του ξενοδοχείου.

Η αναστάτωση ήταν πως έφυγαν 40 επισκέπτες από τον φόβο τους!

Το Blue Lagoon δήλωσε ότι έλαβε «προληπτική απόφαση να κλείσει προσωρινά τις δραστηριότητές του για μία εβδομάδα» λόγω της «αναστάτωσης» των επισκεπτών το βράδυ της Τετάρτης και της «παρατεταμένης επιβάρυνσης των εργαζομένων μας».

Βέβαια 1.400 σεισμοί σε 24 ώρες και 20.000 από τα τέλεη Οκτωβρίου δεν προμηνύουν κάτι θετικό.

«Το Blue Lagoon θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της σεισμικής δραστηριότητας τις επόμενες ημέρες και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση αναλόγως», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η ΙΜΟ, το αντίστοιχο της ΕΜΥ για την Ισλανδία, δήλωσε ότι το μάγμα – λιωμένος βράχος – συσσωρεύεται σε βάθος περίπου 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του βουνού Thorbjorn.

Το βουνό Thorbjorn είναι ορατό από το SPA και resort «Γαλάζια Λίμνη» και μπορείτε να το δείτε στην κεντρική φωτογραφία. Οι ιδιοκτήτες των φημισμένων τιρκουάζ θερμών πηγών δήλωσαν ότι θα κλείσουν την περιοχή μέχρι τις 16 Νοεμβρίου από ανησυχία για την ευημερία των εργαζομένων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι σεισμός μεγέθους 5,0 βαθμών, ο μεγαλύτερος από τότε που άρχισε η αυξημένη δραστηριότητα, εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην ηφαιστειακή περιοχή Fagradalsfjall, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Παρότι η Ισλανδία έχει 10 ενεργά ηφαίστεια και αυτό δεν είναι από τα πολύ μεγάλα, το 2010 με την έκρηξη του Eyjafjallajokull, έκλεισε ο εναέριος χώρος της βόρειας Ευρώπης για πολλές ημέρες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα