Διευρύνει τη βεντάλια των επενδύσεων του, το Family Office Latsco, καθώς με την τοποθέτηση του στη Neuropublic ανοίγεται στον τομέα της πληροφορικής και τεχνολογίας με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Neuropublic αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε web και cloud περιβάλλον.

Μειοψηφικό ποσοστό στη Neuropublic απέκτησε το Latsco Family Office

Η κυρία Ρόζα Γαργαλάκου

Η διευθύνουσα σύμβουλος της NEUROPUBLIC κυρία Ρόζα Γαργαλάκου περιγράφει στον ot.gr τη δραστηριότητα της εταιρείας που καινοτομεί στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς και σε άλλους κλάδους μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και τεχνολογίας: «Η εταιρεία είναι leader στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας για τον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στους τομείς της παρατήρησης γης, της μηχανογράφησης οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και της αμυντικής βιομηχανίας. Στόχος της, είναι να καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και του αγροδιατροφικού τομέα για την επιτυχημένη πράσινη και ψηφιακή τους μετάβαση, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, μέσα από την ανάπτυξη εξειδικευμένων πληροφοριακών συστημάτων και την παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών», σημειώνει η ίδια.

Οι συνολικές επενδύσεις

Oι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία ξεπερνάνε τα 10 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν την ανέγερση ενός σύγχρονου, ιδιόκτητου κτηρίου 1.700 τ.μ. στον Πειραιά με Data Center τελευταίας τεχνολογίας, μέσω του οποίου η εταιρεία παρέχει cloud υπηρεσίες, καθώς και το επίσης ιδιόκτητο νεόδμητο κτήριο gaiasense HUB, συνολικής επιφάνειας 3.400 τ.μ.

Εδώ και 20 χρόνια, η Neuropublic παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε οργανισμούς και επιχειρήσεις της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Σήμερα, περισσότεροι από 800.000 τελικοί χρήστες στους τομείς της γεωργίας και της Δημόσιας Διοίκησης χρησιμοποιούν με επιτυχία τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Οι στρατηγικές συνεργασίες

Το 2021, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία και την Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή της τελευταίας στο μετοχικό κεφάλαιο της, με μειοψηφικό ποσοστό.

Η κυρία Γαργαλάκου μιλά για αυτή τη συνεργασία ορόσημο: «Η εν λόγω συνεργασία αποτελεί́ το επιστέγασμα του κοινού́ οράματος των δύο εταίρων, με σημεία αναφοράς τη βιώσιμη και ψηφιακή ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, αλλά́ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής»

Και ταυτόχρονα επισημαίνει και την επιλογή του Family Office Latsco να τοποθετηθεί στη Neuropublic: «Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και επίσημα η συναλλαγή για τη συμμετοχή του Latsco Family Office, με μειοψηφικό ποσοστό, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μας. Η απόφαση του να επενδύσει στη Neuropublic, αποτελεί αφενός επιβεβαίωση της επιτυχημένης στρατηγικής της εταιρείας μας, και, αφετέρου, ένδειξη εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα καινοτομίας της Ελλάδας».

Και ποιος είναι ο στόχος αυτών των δύο συνεργασιών; Σύμφωνα με την ίδια: «Φιλοδοξία των δύο αυτών στρατηγικών συνεργασιών είναι η ενίσχυση της θέσης της Neuropublic, που θέτει τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και της αγροδιατροφής στις προτεραιότητες της, προκειμένου να επιτύχει τους μελλοντικούς επιχειρηματικούς της στόχους, στους οποίους περιλαμβάνεται και η διεθνής επέκτασή της μέσα στα επόμενα χρόνια».

Οι επόμενες επενδύσεις της NEUROPUBLIC

Η κυρία Γαργαλάκου περιγράφει επίσης και ορισμένα από τα εμβληματικά έργα της εταιρείας της.

Για παράδειγμα έχει αναλάβει πρόσφατα το έργο «Συντήρηση των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν η διαχείριση του ΕΓΤΕ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων) και του ΕΓΤΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για τις ανάγκες μετάβασης στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική)», που αφορά στη συντήρηση και υποστήριξη της λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος που υποστηρίζει το ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), καθώς και όλων των υπόλοιπων Πληροφοριακών Συστημάτων που διασυνδέονται και υποστηρίζουν ανάγκες για τη μετάβαση στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ.

«Επιπλέον η εταιρεία μας», συνεχίζει, «υποστηρίζει, επίσης, την πληροφορική υποδομή των υπηρεσιών του Internet Data Center (I.D.C.) και την απαραίτητη πληροφορική υποδομή της παροχής υπηρεσιών Disaster Recovery Site (D.R.S.) και Business Continuity Plan (B.C.P.) που υποστηρίζει το ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης), με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και την άρτια διαχείριση των ενωσιακών γεωργικών ταμείων ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ».

Ακόμα, η Neuropublic έχει αναλάβει και το έργο «Ανάπτυξη και προσαρμογή απαιτούμενων πληροφοριακών συστημάτων και διασυνδέσεων που θα υποστηρίξουν την ΚΑΠ 2023- 2027», που αφορά στην ανάπτυξη και υποστήριξη των αναγκαίων πληροφοριακών συστημάτων για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν νέα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και θα αναβαθμιστούν και διασυνδεθούν με το έργο (νέο σύστημα) τα υφιστάμενα συστήματα. Επιπρόσθετα, προβλέπεται πλήρης διασύνδεση με τρίτα συστήματα με αξιοποίηση του κόμβου διαλειτουργικότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, η κυρία Γαργαλάκου μιλά και για ακόμα ένα ψηφιακό έργο: «Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο το μεγάλου μεγέθους και σημαντικό έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα», του οποίου είμαστε προσωρινοί ανάδοχοι σε ένωση εταιριών με την ΟΤΕ Α.Ε. και την επιχείρηση Σκαρμούτσος Γεώργιος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις