Την πρώτη του πτωτική συνεδρίαση, μετά από έξι ανοδικές, έκλεισε σήμερα ο S&P 500, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να αρκεί πιέσεις, όπως και το ότι τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve δεν έδωσαν κάποια ένδειξη για τις μελλοντικές προθέσεις των αξιωματούχων.

Fed: Ασκήσεις ισορροπίας στη νομισματικη πολιτική

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,18% στις 35.088 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,20% στις 4.538 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,59% στις 14.199 μονάδες.

Τα πρακτικά

Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve δεν άφησαν πολλά περιθώρια για μείωση των επιτοκίων σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά ούτε και για αύξηση, καθώς τα μέλη Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα συνεχίζουν να μελετούν το σύνολο των στοιχείων και τις συνέπειες της νομισματικής πολιτικής στην οικονομία.

Τα πρακτικά  επιβεβαίωσαν ότι οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να δεσμεύονται να προχωρήσουν «προσεκτικά» στις επόμενες αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής, καθώς συζητούν κατά πόσον έχουν συμπιέσει επαρκώς την οικονομία για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στον μακροχρόνιο στόχο του 2%.

Τα επιτόκια

“Είναι πιθανό ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας σπάνιας αλλά πολύ σημαντικής αλλαγής του τι σημαίνει κανονικότητα. Και είναι πιθανό ότι δεν θα επιστρέψουμε στα μηδενικά επιτόκια”, δήλωσε ο Jon Burkett-St. Laurent, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Exencial Wealth Advisors. “Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα επιτόκια θα πάνε στο 20% σε ευθεία γραμμή, αλλά πιθανότατα σημαίνει ότι τα επιτόκια θα ανεβοκατεβαίνουν σε μεγαλύτερο εύρος από ό,τι ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας”.

Καθώς τα επιτόκια παραμένουν “υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, τα στοιχεία για τη στέγαση δείχνουν ότι ο περασμένος μήνας ήταν δύσκολος για τους υποψήφιους αγοραστές κατοικιών. Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Οκτώβριο ανήλθαν στις 3,79 εκατομμύρια μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 3,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών. Αυτό σηματοδότησε τον πιο αργό ρυθμό πωλήσεων από τον Αύγουστο του 2010 και μια πτώση 14,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τίτλοι

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο τίτλων, η Lowe’s υποχώρησε σχεδόν 3,3%, αφού μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους. Επίσης, η αλυσίδα λιανικής American Eagle σημείωσε πτώση 15% μετά τις πιο αδύναμες από το αναμενόμενο προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους.

Η παραπάνω εικόνα από τον κλάδο της λιανικής ήρθε καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στην εβδομάδα κατά την οποία είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και οι προσφορές της Black Friday. Φέτος, οι δαπάνες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών μπορεί να σημειώσουν ρεκόρ, σύμφωνα με μια έρευνα της Deloitte για τις Black Friday και Cyber Monday.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street