Ανακάμπτουν από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,428%, αφού υποχώρησε νωρίτερα στο 4,369%, το χαμηλότερο επίπεδό της από τις 20 Σεπτεμβρίου. Η αποδόση του 2ετούς αυξήθηκε κατά περισσότερες από 4 μονάδες βάσης στο 4,927%.

Wall Street: Aνοδικά η αγορά, σε χαμηλά 2μήνου οι αποδόσεις στα ομόλογα

Οι αγορές ομολόγων δεν αντέδρασαν έντονα στα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας, τα οποία ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 209.000,  20.000 λιγότερες από την εκτίμηση Dow Jones και πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημοσίευσε τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασής της την Τρίτη, σύμφωνα με τα οποία δεν θα υπάρξουν σύντομα μειώσεις των επιτοκίων, ενώ  ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός πάνω από τον στόχο της Fed για 2%.

Ωστόσο, τα πρόσφατα στοιχεία που ακολούθησαν την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Αυτό ώθησε πολλούς επενδυτές να πιστέψουν ότι η Fed έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της Fed παραμένουν σιωπηλοί σχετικά με το θέμα αυτό.

Η επόμενη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Οι αγορές τιμολόγησαν την τελευταία φορά τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα σχεδόν κατά 95% , σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, το οποίο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από ό,τι πριν από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές