Στο επίπεδο των 2.000 δολαρίων διαπραγματεύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve αποκλιμακώνουν τις αποδόσεςι των αμερικανικών ομολόγων και διατηρούν το δολάριο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 μηνών.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 2.001,89 δολάρια η ουγγιά ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 2.006 δολάρια, ενώ έφθασε κ σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29  την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο κατά 0,1% στα 2.003, 90 δολάρια.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πρόστιμο μαμούθ στη Binance για διευκόλυνση τρομοκρατών και ξέπλυμα

«Το μακροοικονομικό σκηνικό γίνεται υποστηρικτικό (για τον χρυσό), καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυξάνει τις προοπτικές για το τέλος του κύκλου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου  αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα για χρυσό», σύμφωνα με τους αναλυτές της ANΖ.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση ότι θα προχωρήσουν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού οπισθοχωρήσει, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου-1ης Νοεμβρίου.

Οι αγορές είναι βέβαιες ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων και επί του παρόντος και τιμολογούν σχεδόν 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έως τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι των αντιπάλων του, αλλά διατηρήθηκε κοντά σε χαμηλό άνω των 2-1/2 μηνών που άγγιξε την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση.

Το ασθενέστερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Οι βουτιές των τιμών είναι πιθανώς μια καλή ευκαιρία για αγορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια στιγμή η Fed θα μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo, προβλέποντας ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2ου εξαμήνου του 24ου εξαμήνου για να στοχεύσει στο επίπεδο των 2150 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities