Με σημαντικές στηρίξεις από την περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, η Wall Street κινείται θετικά σήμερα, με την υποτονικότητα όμως που εμφανίζει κάθε χρόνο την παραμονή της αργίας των Ευχαριστιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,41% στις 35.230 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 4.562 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,02% στις 14.345 μονάδες.

Ανάσα στα ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά περισσότερες από 4 μονάδες βάσης στο 4,367%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου, δίνοντας σημαντικές στηρίξεις στη Wall Street. Τάσεις αποκλιμάκωσης και το 30ετές ομόλογο, το οποίο υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,529%, το χαμηλότερο επίπεδο σημείο από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Nvidia, η οποία κινείται με μικρά κέρδη, καθώς ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επηρεάσουν το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 209.000, σημειώνοντας μείωση κατά 22.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 220.000. Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Νοεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 1,2%.

Επίσης, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά διαρκή αγαθά στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 5,4% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 279,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street