Άγκυρα στις 1.250 μονάδες έχει ρίξει το χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας σημαντικές αντοχές στις πιέσεις που δέχεται σήμερα η Εθνική, καθώς έχει επιστρατεύσει πλέον την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης για να δώσει το μήνυμα της συνέχισης της ήπιας ανοδικής πορείας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,73% στις 1.251,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 81,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.055,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,01% στις 1.050,28 μονάδες.

Στο επίκεντρο η Εθνική

Η αγορά παραμένει σε τροχιά πέριξ της Εθνικής, η οποία μάλιστα έχει διακινήσει πάνω από 46 εκατ. ευρώ από το σημερινό τζίρο. Ένα επίπεδο που συνδέεται σαφώς με κάποιες ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση βραχυπρόθεσμου κέρδους από επιλεγμένα χαρτοφυλάκια, αλλά και με κάποιες «ουρές» από το rebalancing λόγω αλλαγής της στάθμισης στους δείκτες του MSCI. Παρόλα αυτά η μετοχή απορροφά ικανοποιητικά τις πιέσεις, ενώ δείχνει να κρατά την επαφή με τα 6,20 ευρώ.

Έτσι, το κλίμα στην αγορά παραμένει θετικό, με τις τράπεζες να έχουν αποκτήσει την εξέχουσα θέση που τους αναλογεί και την οποία είχαν παραδοσιακά όλες αυτές τις δεκαετίες στο μικρό μας Χρηματιστήριο. Σταδιακά θα έρχεται μάλιστα στο προσκήνιο και η αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, αλλά και στο εναπομείναν ποσοστό της Εθνικής.

Τεχνικά, η αγορά θα πρέπει να δοκιμάσει αποφασιστικά τη ζώνη των 1.260 μονάδων προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα, ειδικά στα επίπεδα των 1.300 μονάδων. Η δοκιμασία του στόχου όμως προφανώς θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, δεδομένου του ότι αύριο και μεθαύριο, οι αμερικανικοί κωδικοί θα είναι υποτονικοί στις συναλλαγές τους λόγω της εορτής των Ευχαριστιών και της ημιαργίας της Black Friday.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημειώνει κέρδη 4,20%, με την ΕΥΔΑΠ και τη Λάμδα να είναι στο +2,98% και +2,09% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Jumbo, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Τιτάν.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Aegean, Μυτιληναίος, Autohellas, ΟΤΕ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy δεν έχουν μεταβολή. Στο -0,25% ο Σαράντης, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Εθνική. Η Quest χάνει 2,07%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών