Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η 7η Απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).

Στην εκδήλωση αναμένεται να βραβευθούν επιχειρήσεις στις κατηγορίες: Δικτύωση, Ανάπτυξη στο χρόνο, Καινοτομία, Νέες Τεχνολογίες, Οικογενειακή επιχείρηση, Γυναικεία  επιχειρηματικότητα, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματική ανθεκτικότητα, Εξωστρέφεια, Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

Ειδικό βάρος έχουν πάντα οι τιμητικές βραβεύσεις που αφορούν στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Φέτος, το Ε.Ε.Α. θα τιμήσει το Πυροσβεστικό Σώμα, Έλληνες Ολυμπιονίκες, αλλά και δύο ξεχωριστά παραδείγματα αλληλεγγύης και αριστείας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ τα βραβεία θα απονείμουν υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων. Θα παραστούν, επίσης, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων, πρόεδροι και μέλη διοίκησης επιμελητηρίων, καθώς και φορέων και κοινωνικών εταίρων.

OT FORUM – Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται κίνητρα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης

Ειδική βράβευση

Εκτός από τα επιχειρηματικά βραβεία θα υπάρξει και « ειδική βράβευση» κοινωνικού χαρακτήρα. Φέτος, στο πλαίσιο των  «ειδικών βραβείων» θα βραβευθούν ο Φούφας Φίλιππος, φοιτητής που αρίστευσε με τέσσερα 20άρια στις πανελλήνιες και ο Ευστάθιος Κοτρέτσος, ΕΠΟΠ λοχίας που ξάπλωσε με το σώμα του στις λάσπες, προκειμένου να πατήσει πάνω του μία ηλικιωμένη σε χωριό της Θεσσαλίας που είχε πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

«Πιστεύουμε στην υγιή επιχειρηματικότητα στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντέχουν στις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, εργαζόμαστε ασταμάτητα με παρεμβάσεις νομοθετικές, με συνέχεις παροχές στήριξης, στους μικρομεσαίους, δωρεάν λογιστικές και νομικές υπηρεσίες και πλήθος ενεργειών…ενδεικτικά αναφέρω, κατασκευή site και e-shop, συνεχή δωρεάν σεμινάρια και στήριξη ώστε να ενταχθούν στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, δωρεάν συμμετοχή των μικρομεσαίων μελών μας στην ΔΕΘ, δωρεάν νομικές και λογιστικές υπηρεσίες κ.α» αναφέρει  χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Δράσεις και κοινωνικό έργο

Το ΕΕΑ στα περίπου 100 χρόνια της λειτουργίας του στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έχει έργο μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, ενώ απαριθμεί 150.000 μέλη.

Παράλληλα, επιδεικνύει κοινωνικό έργο, όπως στήριξη σε πληγείσες περιοχές ( 50.000 ευρώ πρόσφατα στην Θεσσαλία ), δωρεές σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Καστελόριζο και σε κοινωνικά Παντοπωλεία, χορηγεί υποτροφίες σε μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες, και προσφέρει υποστήριξη σε επιχειρηματίες που περνούν δυσκολίες με την κρίση .

Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα – έκπληξη, με «άρωμα» Κρήτης. Επι σκηνής θα είναι ο Βασίλης Σκουλάς, με την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου αλλά και τον Ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης που έρχεται από το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις