Στην πώληση του εταιρικού τζετ της Credit Suisse, προχώρησε ο UBS. Ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ο τότε πρόεδρος της τράπεζας που κατέρρευσε, Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, όταν παραβίαζε το την καραντίνα της Covid για να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, το Dassault Falcon 7X πουλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε μια γερμανική θυγατρική της γαλλικής τράπεζας Société Générale που ειδικεύεται στη μίσθωση αεροσκαφών. Η τιμή της πώλησης δεν αποκαλύφθηκε.

Άτομα που γνωρίζουν την απόφαση είπαν ότι η πώληση είχε προγραμματιστεί από τη διαχειριστική ομάδα της Credit Suisse πριν από τη διάσωσή της από την UBS φέτος. Τα στελέχη της UBS προχώρησαν στην πώληση αφού επέκριναν την κουλτούρα υψηλού κινδύνου και υψηλών ανταμοιβών της Credit Suisse .

Σύμφωνα με τα αρχεία πτώσεων που αποκαλύπτουν οι FT, τον Ιούλιο του 2021, ο Χόρτα Οσόριο χρησιμοποίησε το τζετ για να πετάξει στο Λονδίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τους τελικούς του τένις του Wimbledon και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την ίδια ημέρα.

Credit Suisse: Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας απέτρεψε μια παγκόσμια «οικονομική κρίση»

Διακοπές στις Μαλδίβες

Οι έρευνες του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse σχετικά με τη συχνή χρήση των εταιρικών αεροσκαφών της τράπεζας από τον Χόρτα – Οσόριο καθώς και τουλάχιστον δύο παραβιάσεις των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid – συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού στο Λονδίνο – οδήγησαν στην αποχώρησή του ως πρόεδρος του ομίλου στις αρχές του περασμένου έτους, μετά μόλις εννέα μήνες.

Τα αρχεία πτήσεων δείχνουν ότι το Falcon 7X χρησιμοποιήθηκε σε ένα άλλο ταξίδι που διερευνήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Credit Suisse, όπου ο πρώην πρόεδρος συνόδευε άλλο ανώτερο στέλεχος σε πτήση από τη Σιγκαπούρη στη Ζυρίχη μόλις 10 ημέρες μετά το ταξίδι στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια σταμάτησε στις Μαλδίβες, όπου αποβιβάστηκε για να πάει στην οικογένειά του για διακοπές.

Ενώ η χρήση των ιδιωτικών αεροσκαφών της εταιρείας εξόργισε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μια έκθεση εσωτερικού ελέγχου που είδαν οι FT διαπίστωσε ότι ήταν σύμφωνη με τη χρήση του προκατόχου του και ότι τυχόν πρόσθετα έξοδα είχαν επιστραφεί.

Μεταξύ άλλων ιδιοκτητών του Falcon 7X είναι ο Taylor Swift και ο πρώην επικεφαλής της Formula 1, Bernie Ecclestone.

Η Credit Suisse εξακολουθεί να είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης ενός άλλου ιδιωτικού αεροσκάφους, ενός Bombardier Global 7500 — κάποτε γνωστό ως το πιο ακριβό εταιρικό τζετ στον κόσμο και ονομαζόταν «Ferrari των ουρανών» — το οποίο η τράπεζα αγόρασε πριν από δύο χρόνια για περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια. σε άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα