Την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει η ελβετική τράπεζα UBS.

Όπως αναφέρει ο Iqbal Kahn, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας να φτάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό νέο χρήμα ή εισροή νέων κεφαλαίων ετησίως.

UBS: Σχέδιο 35.000 απολύσεων μετά την απορρόφηση της Credit Suisse

Με συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα NZZ Am Sonntag,που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το υψηλόβαθμο στέλεχος υπογράμμισε ότι ο τέταρτος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι ζημιές από τον γάμο με την Credit Suisse

Υπενθυμίζεται ότι η ενσωμάτωση της χρεοκοπημένης Credit Suisse στη UBS το τρίτο τρίμηνο, «κόστισε» πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο κόστισε . Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στα 785 εκατομμυρίων δολάρια έναντι 444 εκατ. δολαρίων που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η ζημιά οφείλεται σε έξοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την ενοποίηση της Credit Suisse, με την τράπεζα να καταγράφει ένα υποκείμενο λειτουργικό κέρδος προ φόρων ύψους 844 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κύρια σημεία των αποτελεσμάτων εντοπίζονται στα εξής:

·       Τα συνολικά έσοδα του ομίλου ήταν 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 23% από 9,54 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

·       Ο δείκτης κεφαλαίου CET1, ένα μέτρο της τραπεζικής ρευστότητας, ήταν 14,4%, αμετάβλητος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο και τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι έληξε η συμφωνία προστασίας ζημιών ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και τη διακοπή της στήριξης με 100 δισ. από το ελβετικό δημόσιο που είχαν εκχωρηθεί για την ολοκλήρωση της διάσωσης της χρεοκοπημένης τράπεζας τον Μάρτιο.

Η UBS βρίσκεται στη διαδικασία πλήρους ενοποίησης της Credit Suisse και αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές απολύσεις από τους εργαζόμενους που «κληρονόμησε». Ήδη από τον Αύγουστο έχει ανακοινωθεί το σχέδιο σχέδιο 35.000 απολύσεων μετά την απορρόφηση της Credit Suisse, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 10 δισ. δολαρίων, έως το 2026, όταν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ολοκληρώσει την ενοποίηση όλων των επιχειρήσεων του Ομίλου της Credit Suisse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή