Με επενδυτική διάθεση κάνει πρεμιέρα το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, που θα λειτουργεί πιο ευέλικτα, με το Υπερταμείο να καταστρώνει την επενδυτική του στρατηγική βήμα – βήμα, στοχεύοντας στην βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης (Υπερταμείο): Στόχος μας τα ΕΛΤΑ να γίνουν η νέα ΔΕΗ

«Η μετατροπή του Υπερταμείου σε Growthfund, ισότιμο με αυτό άλλων προηγμένων χωρών, θα σημάνει ταχύτερες μεταρρυθμίσεις στις θυγατρικές, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις τους», τόνισε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ, την ΕΤΑΔ και άλλες εταιρείες.

«Η κάθε θυγατρική του Υπερταμείου θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις και με την επίβλεψη τη δική μας να κάνει επενδύσεις στην ελληνική οικονομία και κυρίως να προσελκύει επενδύσεις από άλλες χώρες», σημείωσε.

Απολογισμός και μελλοντικά σχέδια

Προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό των επιτευγμάτων του Υπερταμείου, επεσήμανε πως «καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 23,6% το value της εταιρείας. Τώρα θα αλλάξει τελείως η στρατηγική μας, καθώς επιδίωξη είναι να γίνουμε ένα Sovereign Wealth Fund, όπως τα καλά παραδείγματα άλλων χωρών και να φύγουμε από τη λάθος νοοτροπία ότι ξεπουλούσαμε τις εταιρείες. Στόχος αποτελεί η οικονομική απόδοση των εταιρειών, καθώς και ο κοινωνικός και ο περιβαλλοντικός τους αντίκτυπος, μέσα από τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις».

Για τα μελλοντικά πλάνα του Υπερταμείου, ο κ. Δημητριάδης στάθηκε στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού project στη Διώρυγα Κορίνθου, με το οποίο θα δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος ψυχαγωγικός κι εμπορικός προορισμός, με την λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων κ.λπ.

Για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ο διαγωνισμός προχωρά στη β΄φάση, έτσι ώστε μέχρι το Μάρτιο του 2024 να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να βρεθεί ο ανάδοχος.

Ταυτόχρονα, ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός και για τα υπόλοιπα 22 αεροδρόμια, με σκοπό να αξιοποιηθούν όλα με την ίδια βαρύτητα και με συνολικό όφελος για την ελληνική κοινωνία.

O κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στις Ελληνικές Αλυκές, λέγοντας ότι η στρατηγική απόκτησης επιπλέον ποσοστού, ανεβάζοντας τη συμμετοχή του Growthfund στο 80% περίπου, προσβλέπει στην καλύτερη αξιοποίηση με σκοπό την προσέλκυση του κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους