Η αθόρυβη Azur Selection, μια ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, που προτίμησε τη μικρή αγορά Euronext Access + στο Παρίσι παρά το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, προχωρώντας στην απόκτηση δύο νέων ξενοδοχείων, το πρώτο στην πόλη του Βόλου και στο Μεγανήσι απέναντι από τη Λευκάδα. Τα ξενοδοχεία αυτά ήταν στην ιδιοκτησία του βασικού μετόχου της εταιρείας, Γιώργου Αρβανιτάκη.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της The Azur Selection, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Δεκεμβρίου 2023 ενέκριναν την εξαγορά δύο ξενοδοχείων, του Azur Volos στον Βόλο με αποτίμηση 2.938.894 ευρώ και του Azur Meganisi στο Μεγανήσι με αποτίμηση 1.598.280 ευρώ.

Mitsis: Σχέδια για επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση 19 ξενοδοχείων 

Η εξαγορά αυτή θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1.296.335 νέων μετοχών με την τιμή διάθεσης ανά μετοχή στα 3,50 ευρώ που αντιστοιχεί στο κλείσιμο την 5η Δεκεμβρίου 2023 πριν από την ημερομηνία Έκτακτης Γ.Σ.

Συνεπώς, κάθε μετοχή, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, θα εκδίδεται με υπέρ το άρτιο 2,50 ευρώ , που αντιπροσωπεύει αύξηση κεφαλαίου ονομαστικής αξίας 1.296.335 ευρώ και συνολικό υπέρ το άρτιο 3.240.837,5 ευρώ.

Azur Volos

Το ξενοδοχείο Azur Volos βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου κοντά στο λιμάνι, και μετά από ανακαίνιση θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 4 αστέρων με 49 δωμάτια. Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης υπολογίστηκε σε 1.500.000 έχει και έχει καταβληθεί στα ίδια κεφάλαια.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει μέση ημερήσια τιμή 80 ευρώ ανά δωμάτιο, υπολογίζοντας σε πληρότητες της τάξης του 70%.

Azur Meganisi

Σε ό,τι αφορά το Azur Meganisi (η επωνυμία του ήταν Azur Retreat), διαθέτει 18 πολυτελείς σουίτες, οι περισσότερες από τις οποίες διαθέτουν τη δική τους ιδιωτική πισίνα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης μπαρ-εστιατόριο, σπα, γυμναστήριο και πισίνα με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί από την εταιρεία.

Η διοίκηση αναμένει μέση ημερήσια τιμή 450 ευρώ, με τη μέση πληρότητα στο 75%.

Ποια είναι η Azur Selection

Η Azur Selection επενδύει σε ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα, την Κυανή Ακτή και αλλού, ακολουθώντας το μοντέλο leasing και subleasing.

Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών ακινήτων και 7 ξενοδοχείων (3 υπενοικιάζονται σε ξενοδόχο και 4 είναι υπό πλήρη διαχείριση) σε Αθήνα, Βόλο και Μύκονο.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Livin Mykonos Boutique Hotel, My Mykonos Boutique Hotel, Philippi Hotel (Μύκονος), Azur Boutique Hotel (Αθήνα, Βουλιαγμένη), Azur Suites Glyfada (Αθήνα, Γλυφάδα), Azur Retreat (Μεγανήσι) και Azur Volos (Βόλος, Μαγνησία).

Παράλληλα, βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης του Mare Terra στην Πελοπόννησο, μεταξύ Πάτρας και Αιγίου, με 300 δωμάτια, μια επένδυση 40 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024 και η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος εκτιμάται ότι θα αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

Έχει επενδύσει επίσης σε εμπορικά ακίνητα όπως το MyMall Mykonos στο νησί των ανέμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός