Σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί η UBS από το υψηλό κόστος ακίνητης περιουσίας ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με την εξαγορά της Credit Suisse, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας μισθώσεων σε γραφεία που διατηρούσε πριν την κατάρρευσή της άλλοτε κραταιάς τράπεζας.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η UBS έχει αρχίσει να μεταφέρει χιλιάδες προσωπικό της Credit Suisse στα δικά της κτίρια και να αφαιρεί τα λογότυπα της τράπεζας από τα κεντρικά γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Canary Wharf και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης στη Madison Avenue.

Ήδη έχει δαπανήσει 200 εκατ. δολάρια για τις μισθώσεις της Credit Suisse για το 2022 και ένα άλλο για το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλούνται οι FT, οι δαπάνες αυτές δεν συνδέονται μόνο με την πρόωρη καταγγελία των συμβολαίων, αλλά και με την ανακαίνιση γραφείων.

Ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης UBS -Credit Suisse

Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS – η οποία συμφωνήθηκε τον Μάρτιο, αλλά ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο – είναι η πιο σημαντική συγχώνευση τραπεζών από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μέχρι στιγμής, 13.000 θέσεις εργασίας έχουν ήδη περικοπεί από τον συνδυασμένο όμιλο, αν και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να αποχωρήσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο Sergio Ermotti, διευθύνων σύμβουλος της UBS, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει το 2024 να είναι η πιο δύσκολη και δαπανηρή χρονιά στην ενοποίηση, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει τρία χρόνια.

Αλλαγές στα γραφεία

Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα ανέφερε την πρώτη τριμηνιαία ζημία της σε σχεδόν έξι χρόνια, καθώς επλήγη με έξοδα 2,2 δισ. δολαρίων που συνδέονται με τη συμφωνία.

Η UBS άρχισε να αφαιρεί το εμπορικό σήμα της Credit Suisse στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο, αντικαθιστώντας τις πινακίδες στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας που κατέρρευσε στις ΗΠΑ.

Ένα μήνα αργότερα, η UBS ενημέρωσε το προσωπικό του γραφείου της Credit Suisse στο Λονδίνο στην πλατεία One Cabot ότι οι υπάλληλοι θα άρχιζαν να μετακομίζουν στα κεντρικά γραφεία της UBS κοντά στην Liverpool Street και ότι όλες οι μεταφορές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για το εισερχόμενο προσωπικό της Credit Suisse στο 5 Broadgate, η UBS έσπασε τη συμφωνία που είχε με την Grant Thornton για υπενοικίαση δύο ορόφων στη λογιστική εταιρεία.

Η Credit Suisse πούλησε το One Cabot Square στην Επενδυτική Αρχή του Κατάρ το 2012, αλλά το πήρε με μακροπρόθεσμη μίσθωση έως το 2034. Στο κτήριο έγινε μια δαπανηρή ανακαίνιση το 2019, λίγο πριν την εμφάνιση της Covid-19.

Η Credit Suisse ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους ενοικιαστές του Canary Wharf.  Το One Cabot Square είναι η έδρα της Credit Suisse στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1991, αλλά τα τελευταία χρόνια ο ελβετικός δανειστής μείωσε το αποτύπωμά του στο κτήριο καθώς ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί. Κατά τη στιγμή της εξαγοράς, καταλάμβανε εννέα από τους 21 ορόφους του κτιρίου.

Τον Οκτώβριο, η UBS αφαίρεσε το μεγάλο λογότυπο της Credit Suisse από την κορυφή της πλατείας One Cabot.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση