Η JPMorgan Chase πρόκειται να αναθέσει τις δραστηριότητες της τοπικής επιχείρησης θεματοφυλακής στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν με τη Citigroup, την HSBC και την Standard Chartered στην κούρσα για την εντολή, είπαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η τράπεζα της Wall Street, ο τρίτος μεγαλύτερος παγκόσμιος θεματοφύλακας στον κόσμο, βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής άλλης τράπεζας που θα αναλάβει τις τοπικές δραστηριότητες θεματοφύλακα στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, ανέφεραν οι πηγές.

Η τοπική επιχείρηση θεματοφυλακής φροντίζει για τις συναλλαγές και τηρεί τα βιβλία για τους πελάτες όταν έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες αγορές. Η παγκόσμια θεματοφυλακή, αντίθετα, διαχειρίζεται τις διασυνοριακές επενδύσεις με ένα τεράστιο δίκτυο και διατηρεί σχέσεις με πελάτες.

Ντίμον: Η JPMorgan θα έφευγε από την Κίνα εάν το ζητούσε η αμερικανική κυβέρνηση

Η JPMorgan έχει περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας περίπου 520 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό φύλαξη (AUC) ως τοπικός θεματοφύλακας σε αυτές τις δύο αγορές της Βόρειας Ασίας, δήλωσε στο Reuters μια τρίτη πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Η τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες παγκόσμιας θεματοφυλακής σε αυτές τις δύο αγορές.

Η τράπεζα στοχεύει να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν σε άλλη τράπεζα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ανέφερε η τρίτη πηγή.

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός από το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, η JPMorgan παρέχει υπηρεσίες τοπικού θεματοφύλακα στην Ινδία.

Η JPMorgan τα τελευταία χρόνια αποχώρησε από τις επιχειρήσεις τοπικού θεματοφύλακα με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από άλλες αγορές στην Ασία-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. Η πτώση των περιουσιακών στοιχείων θεματοφυλακής το είχε καταστήσει λιγότερο επικερδές, ανέφεραν οι δύο πηγές.

Αβεβαιότητες και εντάσεις ωθούν σε εξόδους

Η κίνηση της JPMorgan να αποχωρήσει από τις τοπικές υπηρεσίες φύλαξης στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν υπογραμμίζει τη μετατόπιση της εστίασης αυτής της επιχείρησης, καθώς οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναδιαμορφώνουν τις ροές περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων.

Οι εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ και η ασθενέστερη κινεζική οικονομία συνέχισαν να επιταχύνουν την εκροή επενδύσεων από την Κίνα.

Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν συνδυασμένες εκροές 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ενεργά αμοιβαία κεφάλαια μακράς διαρκείας τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα πωλήσεων που ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, επικαλούμενη στοιχεία από την παρακολούθηση ροής κεφαλαίων EPFR.

Οι θεματοφύλακες περιουσιακών στοιχείων διατηρούν τους τίτλους των επενδυτών για φύλαξη για να αποτρέψουν την απώλεια τους. Διαχειρίζονται επίσης συναλλαγές και διακανονισμούς για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση των λογαριασμών πελατών με φορολογικούς και άλλους κανονισμούς.

Χαμηλό κέρδος από τοπική θεματοφυλακή

Η τοπική υπηρεσία θεματοφύλακα θεωρείται επιχείρηση με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με τις παγκόσμιες δραστηριότητες θεματοφυλακής.

Η JPMorgan παρέχει επί του παρόντος παγκόσμιες και τοπικές υπηρεσίες θεματοφύλακα για πελάτες στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, αλλά αποφάσισε να αποσυρθεί από το τοπικό επίπεδο καθώς η αναλογία κόστους-εσόδων έχει αυξηθεί εν μέσω μείωσης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

Η τράπεζα το 2020 έπαψε να προσφέρει υπηρεσίες τοπικής θεματοφυλακής για πελάτες στην Αυστραλία, διατηρώντας παράλληλα μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δραστηριότητες θεματοφύλακα στην αγορά.

Με περιουσιακά στοιχεία φύλαξης πελατών αξίας 29,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο, η JPMorgan σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 9% από έτος σε έτος στις υπηρεσίες χρεογράφων, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών θεματοφυλακής της, το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή