Ευνοϊκότερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες αναμένονται για την οικονομία της Κίνας το επόμενο έτος, σύμφωνα με αξιωματούχους του γραφείου οικονομικών και οικονομίας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που επικαλούνται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μακροοικονομικές πολιτικές θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη για την οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Xinhua σε μια λεπτομερή ανάγνωση της ετήσιας Κεντρικής Διάσκεψης Οικονομικών Εργασιών που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 12 Δεκεμβρίου, κατά την οποία τέθηκαν οι οικονομικοί στόχοι για το επόμενο έτος.

Κίνα: Αύξηση εξαγωγών για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

«Οι τιμές της Κίνας είναι χαμηλές, τα επίπεδα χρέους της κεντρικής κυβέρνησης δεν είναι υψηλά και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση της εφαρμογής των νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών», ανέφερε το πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο το γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων αργά το βράδυ της Κυριακής.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπλοκές στον εγχώριο οικονομικό κύκλο, καθώς η ζήτηση, η κατανάλωση και οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν αδύναμες, αναφέρει το Reuters.

Ο κίνδυνος στην αγορά ακινήτων

Το 2024, οι αξιωματούχοι του κόμματος δήλωσαν ότι η Κίνα θα επιδιώξει να μεταβεί από την ανάκαμψη μετά την πανδημία σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της κατανάλωσης.  Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω τον περασμένο μήνα την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας στο 5,4% φέτος, αποδίδοντας την αναθεώρηση στην «ισχυρή» ανάκαμψη μετά την  πανδημία ενω η κινεζική κυβέρνηση έχει θέσει στόχο γύρω στο 5%.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα καλλιεργήσει επίσης νέους τομείς ανάπτυξης της κατανάλωσης, όπως τα έξυπνα σπίτια, η αναψυχή και ο τουρισμός και οι αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι επιπτώσεις της φετινής έκδοσης κρατικών ομολόγων, των μειώσεων των επιτοκίων, των μειώσεων φόρων και τελών και άλλων πολιτικών θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος, αναφέρει η έκθεση. Η Κίνα θα συνεχίσει επίσης να παρακολουθεί την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων της και να ικανοποιεί τις εύλογες ανάγκες χρηματοδότησης των εταιρειών ακινήτων.

«Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μερών, οι στόχοι της πολιτικής για την πρόληψη του κινδύνου των ακινήτων και τη σταθεροποίηση της αγοράς μπορούν να επιτευχθούν πλήρως», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή