Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιανουαρίου, καλεί η Ελλάκτωρ τους μετόχους της εταιρείας, προκειμένου μεταξύ άλλων να εγκρίνουν την πώληση μετοχών της Anemos στην Motor Oil Renewable Energy, μετά το πράσινο φως που έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκτακτη γενική συνέλευση θα συνεδριάσει στην έδρα της εταιρείας στην Κηφισιά.

Motor Oil: Νέο deal με Ελλάκτωρ – Αποκτά το 100% της Anemos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Τα άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Εκλογή νέου πρόσθετου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Ανακοίνωση εκλογής Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. Προσδιορισμός Ανεξάρτητων μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου.
  3. Ανακοίνωση εκλογής μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. Επαναπροσδιορισμός της Επιτροπής Ελέγχου (είδος, σύνθεση, αριθμός, ιδιότητα μελών και θητεία), σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων για το σύνολο ή για κάποιο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στις 18.01.2024, και ώρα 11:00 π.μ. με τον ίδιο τρόπο και με τα αυτά θέματα (μη συζητηθέντα) της αρχικής ημερήσιας διάταξης, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης

Τo deal με την Motor Oil

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ελλάκτωρέδωσε το πράσινο φως για την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE). Για τη συμφωνία είχε ήδη γράψει από τις 15 Δεκεμβρίου η στήλη του του OT, Il Postino, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε συμφωνία, όπως μαθαίνουμε, κατέληξαν Ελλάκτωρ και Motor Oil για την μεταβίβαση και του υπόλοιπου 25% της Άνεμος».

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το Ομίλου Ελλάκτωρ υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις