Το Bloomberg Intelligence παρακολουθεί περίπου 2.000 εταιρείες σε τομείς που κυμαίνονται από τα χρηματοοικονομικά έως τα τρόφιμα, και φέτος οι αναλυτές του εντόπισαν ανάμεσα τους πέντε τράπεζες που δικαιολογούν μια πιο προσεκτική ματιά με βάση τη λίστα ιδεών εστίασης της BI. Η ανάλυση συνδυάζει αντίθετες απόψεις και επερχόμενους καταλύτες για αλλαγή, όπως νέα ηγεσία, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή εξαγορές και σχέδια για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το Bloomberg Intelligence ξεχώρισε πέντε τράπεζες που αξίζουν προσοχής το 2024.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ 2024

Al Rajhi Bank

Κεφαλαιοποίηση αγοράς: $88,9 δις.

Ανώτατο στέλεχος: Waleed Abdullah Al-Mogbel

Εκτιμώμενη αλλαγή εσόδων 2024 +10%

Εκτιμώμενες πωλήσεις 2024 ($b): $8.1 δις.

Νόμιμο όνομα Al Rajhi Bank

Ο σαουδαραβική τράπεζα αντιμετώπισε αντίθετους ανέμους ως προς το περιθώριο κέρδους από το αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης και την αργή ανατιμολόγηση του δανειακού χαρτοφυλακίου της. Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρχίσει να χαλαρώνει ξανά τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του έτους, όπως αναμένει ολοένα και περισσότερο η πλεοψηφία των αναλυτών, η Al Rajhi θα επωφεληθεί: από το περιθώριο του δανειστή ώστε να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές καθώς αξιοποιεί το ισχυρό ισλαμικό τραπεζικό franchise για να συγκεντρώσει φθηνότερη χρηματοδότηση.

Barclays

Κεφαλαιοποίηση αγοράς: $28.8 δις.

Ανώτατο στέλεχος: C.S. Venkatakrishnan

Εκτιμώμενη αλλαγή εσόδων 2024: +2%

Εκτιμώμενες πωλήσεις 2024 ($b): $32.9 δισ.

Νόμιμο όνομα:Barclays Plc

Με το πιστωτικό κόστος που ενδέχεται να αυξάνεται όλο το 2024, η Barclays αντιμετωπίζει τους διπλούς αντίθετους ανέμους της συμπίεσης του περιθωρίου στη λιανική τραπεζική στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών μοντέλων επενδυτικής τραπεζικής. Η τράπεζα μείωσε τις κατευθυντήριες γραμμές περιθωρίου κέρδους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η BI βλέπει να επέλθουν περισσότερες περικοπές για συναινετικές εκτιμήσεις σε αυτή τη βασική αγορά.

HSBC

Κεφαλαιοποίηση αγοράς: $150 δις.

Ανώτατο στέλεχος: Noel Quinn

Εκτιμώμενη αλλαγή εσόδων 2024: -1%

Εκτιμώμενες πωλήσεις 2024 ($b): $64,8 δις.

Νόμιμο όνομα: HSBC Holdings Plc

Οι αναλυτές συνεχίζουν να ενισχύουν τις προβλέψεις τους για επαναγορές μετοχών από τον τραπεζικό κολοσσό, και αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί φέτος. Το BI αναμένει ότι οι αποδόσεις των μετόχων συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων θα ξεπεράσουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2023-24. Η ύφεση στην κινεζική ακίνητη περιουσία -ένας πιθανός πονοκέφαλος για την HSBC λόγω του μεριδίου της στο 40% στην Τράπεζα Επικοινωνιών της χώρας- φαίνεται διαχειρίσιμη, με οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή σε αυτό το μερίδιο να είναι απίθανο να περιορίσει την ικανότητα πληρωμών της.

ICBC

Κεφαλαιοποίηση αγοράς ($b) $221 δις.

Ανώτατο στέλεχος Chen Siqing

Εκτιμώμενη αλλαγή εσόδων 2024 +5%

Εκτιμώμενες πωλήσεις 2024 ($b) $128 δις.

Νομική επωνυμία Industrial & Commercial Bank of China Ltd.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις φέτος, δίνοντας έναν ζοφερό τόνο για τον κλάδο. Τα δάνειά της στον προβληματικό τομέα ακινήτων και τα αδύναμα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης απειλούν να αυξήσουν το πιστωτικό κόστος μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2023. Και η αποφασιστικότητα του Πεκίνου να τονώσει την οικονομία πιθανότατα θα σημαίνει χαμηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κρατώντας ένα καπάκι στην επέκταση του περιθωρίου κέρδους της ICBC.

Truist

Κεφαλαιοποίηση αγοράς ($b) : $48,9 δις.

Ανώτατο στέλεχος: Bill Rogers

Εκτιμώμενη αλλαγή εσόδων 2024: -2%

Εκτιμώμενες πωλήσεις 2024 ($b): $22.9 δις.

Νόμιμο όνομα: Truist Financial Corp.

Η τράπεζα προσπαθεί να δημιουργήσει κεφάλαιο καθώς η Federal Reserve κινείται προς αυστηρότερους κανόνες για τα αποθεματικά που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες. Μια πηγή μετρητών θα μπορούσε να είναι η πώληση της μονάδας μεσιτείας ασφαλίσεων της Truist, η οποία θα ενίσχυε την κεφαλαιακή της βάση και θα της επέτρεπε να ξεφορτώνεται ζημιογόνους τίτλους. Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια σε επενδύσεις και δανεισμό με τα σημερινά υψηλά επιτόκια, ενισχύοντας τις προοπτικές κερδών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή