Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες Δευτέρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στα Χανιά.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν: «Η Ελλάδα θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί»

Σύμφωνα με την ανακοίνωσε ο κ. Μπλίνκεν και ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισαν τη βαθιά και διαρκή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, τις κοινές αξίες τους ως Συμμάχων του ΝΑΤΟ και την ουσιαστική εταιρική σχέση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων.

Οι δυο τους μίλησαν επίσης για τη σημασία της προστασίας των ναυτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Ερυθρά Θάλασσα και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Επιχείρηση Prosperity Guardian.

Στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην οικία του στο Ακρωτήρι Χανίων, στην Κρήτη, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και εγώ συζητήσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεργασία μας ως Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «εκτιμούμε την ηγεσία της Ελλάδας και τη συμβολή της σε περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς την Ουκρανία και των προσπαθειών για ενίσχυση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα». Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε την Τουρκία και στη συνέχεια μετέβη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα