Το πράσινο φως άναψε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil για την εξαγορά από τη θυγατρική MORE και του υπόλοιπου 25% της ANEMOS RES, που ανήκει στην Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή CEO της Motor Oil κ. Πέτρο Τζαννετάκη, το SPA για τη μεταβίβαση των μετοχών της ANEMOS RES αναμένεται να υπογραφεί αύριο, 25 Ιανουαρίου.

Motor Oil: Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά το deal με την Ελλάκτωρ για την Anemos

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες το πράσινο φως για την πώληση του 25% της ANEMOS RES έδωσε και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Το τίμημα

Το τίμημα για την απόκτηση του υπόλοιπου 25% ανέρχεται στα 123,520 εκατ. ευρώ, ενώ για το εύλογο της αξίας ο κ. Τζαννετάκης έκανε γνωστό πως η Motor Oil ζήτησε δύο αποτιμήσεις (fairness opinion) από την KPMG και την Επενδυτική Τράπεζα της Τράπεζας Πειραιώς. Και οι δύο αποτιμήσεις κατέληξαν πως τα 123,520 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε εύλογο τίμημα.

Αριστερά ο κ. Ι. Δημάκης υπεύθυνος Εταιρικών Ανακοινώσεων της Motor Oil, στη μέση ο αναπληρωτής CEO κ. Π. Τζαννετάκης και δεξιά ο γεν. διευθυντής Στρατηγικής κ. Γ. Τριαντάφυλλου

Το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ

Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά στους μετόχους ο κ. Τζαννετάκης πλέον το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ της MORE ανέρχεται στα 837 MW με την πλειονότητα περίπου 93% να αποτελείται από αιολικά πάρκα.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής CEO της Motor Oil το 2020 το πράσινο χαρτοφυλάκιο ήταν μόλις 47 MW.

Το pipeline των έργων υπό ανάπτυξη, και αδειών ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας ανέρχεται στα 2,2 GW.

Ο κ. Τζαννετάκης τόνισε τη σημασία της διείσδυσης της Motor Oil στην πράσινη ενέργεια υπογραμμίζοντας πως τα EBITDA που παράγουν οι ΑΠΕ για την Motor Oil ανέρχονται στα 115 με 120 εκατ. ευρώ, όταν πριν από τέσσερα χρόνια ο όμιλος είχε μηδενικά EBITDA από τέτοιες δραστηριότητες.

Το μέρισμα

Οι μέτοχοι της Motor Oil ρώτησαν τον κ. Τζαννετάκη και για τη μερισματική πολιτική, το αν δηλαδή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα ή αν θα είναι υψηλότερο.

Ο αναπληρωτής CEO θύμισε τη διανομή του προμερίσματος των 0,40 ευρώ ανά μετοχή και παρέπεμψε στις όποιες αποφάσεις τον Μάρτιο με Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις