Νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα «πριμοδοτήσουν» τις πληρωμές με κάρτα από το e-commerce έως τα… ταξί ετοιμάζεται να λανσάρει η MasterCard. Η ταχεία διείσδυση του πλαστικού χρήματος, η οποία φτάνει πλέον στο 40% στην καταναλωτική δαπάνη προσφέρει το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση του μεριδίου της εταιρείας.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της MasterCard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναλύοντας το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι δεν σταματάει να αναζητά νέες ευκαιρίες, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιας start up για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το οποίο στηρίζει μέσα και από το μνημόνιο συνεργασία που υπέγραψε πρόσφατα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Χατζηδάκης: Επίσκεψη στο Advisors Hub της Mastercard

«Έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά. Κάθε ευκαιρία αξιολογείται. Παρακολουθούμε την αγορά και θέλουμε να αναδείξουμε ελληνικές εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Άλλωστε η MasterCard, όπως είπε, έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας, ιδρύοντας εδώ ένα από τα ευρωπαϊκά της hub και απασχολώντας 100 άτομα προσωπικό.

Περισσότερα προνόμια

Ψηλά στην ατζέντα της βρίσκεται η βελτίωση της όλης διαδικασίας των ηλεκτρονικών πληρωμών, ώστε να καταστεί απρόσκοπτη ενώ σχεδιάζεται και η ενίσχυση των προνομίων που προσφέρονται στους χρήστες των καρτών MasterCard. «Η κάρτα θα πάψει να είναι ένα απλό συναλλακτικό μέσο, και θα γίνει διαβατήριο» σε ένα κόσμο προνομίων… Χτίζουμε προνόμια», ανέφερε, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της MasterCard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Στο επίκεντρο μπαίνει και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ένας τομέας στον οποίο σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά την επόμενη διετία. Η προσπάθεια που ξεκινάει φέτος αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην ταχύτερη ταυτοποίηση των χρηστών και γενικότερα της διαδικασίας πληρωμών στη λογική του click & pay.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην σύσφιγξη των σχέσεων με τον εμπορικό κόσμο, μέσα από συνολικές συμφωνίες που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση με προσωποποιημένες προσφορές.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξετάζονται λύσεις και εφαρμογές που θα διευκολύνουν τις εταιρικές πληρωμές και τη σχέση της επιχείρησης με τους εργαζομένους της. Για παράδειγμα μια επιχείρηση θα μπορούσε να δώσει εταιρικές κάρτες και να αποφεύγεται η χρονοβόρα έγκριση δαπανών με την προσκόμιση αποδείξεων.

Κούρσες με ταξί χωρίς… προμήθεια

Στα σκαριά βρίσκεται και project που στοχεύει στην επέκταση της χρήσης των πιστωτικών καρτών MasterCard στα ταξί. Η εταιρεία εξετάζει την προοπτική παροχής κινήτρων στους επαγγελματίες οδηγούς, ώστε να κάνει πιο εύπεπτη την πληρωμή με κάρτα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η επιδότηση της προμήθειας που καταβάλλουν οι επαγγελματίες οδηγοί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τις εταιρείας εκκαθάρισης των συναλλαγών ή ακόμη και η δωρεάν παροχή του τερματικού (POS).

«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς. Θέλουμε να κάνουμε πιο εύπεπτες τις πληρωμές…», σημείωσε o κ. Πολύδωρος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ναι στον υγιή συναγωνισμό του IRIS

Κληθείς να σχολιάσει τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτα ξεκαθάρισε καταρχάς πως δεν διαμορφώνονται από την MasterCard αλλά από τις τράπεζες και τόνισε πως οι προμήθειες προσφέρονται ως αντισταθμιστικό κόστος για τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πελάτη, αλλά και η ασφάλεια και η εγγύηση που διέπει τις συναλλαγές αυτές.

Ερωτώμενος για το σύστημα IRIS, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων μέχρι του ποσού των 500 ευρώ χωρίς προμήθεια απάντησε πως καλωσορίζει την εφαρμογή, η οποία όπως είπε σε πρώτη φάση θα συμβάλει στην διεύρυνση της πίτας των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Δεν θα πρέπει ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, να κινδυνεύσουν τα κεκτημένα, όπως η ασφάλεια και η εγγύηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Συνύπαρξη με τα μετρητά

Όσον αφορά στα μετρητά και εάν πρέπει να εξαλειφθεί η χρήση τους, ο κ. Πολύδωρος διευκρίνισε πως όχι μόνο δεν είναι εναντίον του φυσικού χρήματος, αντίθετα θεωρεί ζωτικής σημασίας να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν με διαφορετικούς τρόπους.

Συνεργασία με ΕΛΑΣ

Αναφορά τέλος έγινε και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με τη MasterCard να επικεντρώνεται τόσο στην ανάπτυξη λύσεων και εργαλείων, όσο και σε σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία επικεντρώνεται στην ανίχνευση περιστατικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις