Οι επιβάτες επιβιβάζονται σε αεροσκάφος, το οποίο διαχειρίζεται η Ryanair Holdings Plc, στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Stansted του Λονδίνου, το οποίο διαχειρίζεται η Manchester Airport Plc, στο Stansted του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023. Η Ryanair θα καταβάλει μέρισμα 400 εκατ. ευρώ (430 εκατ. δολάρια) και σχεδιάζει να παραδώσει περίπου το ένα τέταρτο των ετήσιων κερδών στους μετόχους, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία με έκπτωση στην Ευρώπη επωφελείται από την αυξανόμενη κίνηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ryanair Holdings Plc πλησιάζει σε συμφωνία για την παροχή πτήσεων για τον γίγαντα των οργανωμένων διακοπών TUI AG, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καταφέρνοντας ένα νέο πλήγμα στη μάχη της κατά των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Μια συνεργασία της Ryanair με τη γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο την Πέμπτη, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους, ζητώντας να μην κατονομαστεί πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Οι συνομιλίες με την TUI ακολουθούν μια συμφωνία στην οποία κατέληξε η Ryanair τον Ιανουάριο με την online ταξιδιωτική εταιρεία Loveholidays, υπό την προϋπόθεση ότι δεν επιτρέπονται προσαυξήσεις στις πτήσεις της ιρλανδικής εταιρείας, δήλωσε η πηγή.

Ένας εκπρόσωπος της TUI, η οποία προσελκύει περισσότερους πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία από οποιαδήποτε άλλη αγορά, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Ryanair, ο τρίτος πιο ενεργός αερομεταφορέας και στις δύο χώρες, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

«Πειρατές»

Μια συμφωνία θα δώσει στους ταξιδιώτες έναν άλλο τρόπο να παρακάμψουν τους διαδικτυακούς πράκτορες και να κανονίσουν διακοπές στις πτήσεις της Ryanair. Ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, Michael O’Leary, χαρακτήρισε ιστότοπους όπως το Booking.com και το Lastminute.com ως «πειρατές» και κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν την πρακτική τους να προσθέτουν τέλη για υπηρεσίες όπως αλλαγές σε δρομολόγιο της Ryanair.

Οι μετοχές της Ryanair αντέστρεψαν προηγούμενες απώλειες μετά την έκθεση του Bloomberg, καταλήγοντας 0,2% στο Δουβλίνο. Η TUI, η οποία αλλάζει την κύρια εισαγωγή της στη Φρανκφούρτη, υποχώρησε 6,3% στο Λονδίνο.

Οι διαδικτυακοί αθροιστές ενεργούν ως μεσάζοντες που οργανώνουν πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Έχουν κατηγορήσει τη Ryanair, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εκπτώσεων της Ευρώπης, ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά διαταράσσοντας τις υπηρεσίες της. Τον Δεκέμβριο, πολλοί από τους ιστότοπους απέσυραν απροσδόκητα πτήσεις της Ryanair από τις καταχωρίσεις τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κίνηση προκάλεσε πτώση της ζήτησης στη Ryanair, η οποία έκτοτε άρχισε να συνάπτει ξεχωριστές συμφωνίες με μεμονωμένες τοποθεσίες. Εκτός από το Loveholidays, η Ryanair έχει επίσης σφραγίσει μια συνεργασία με την Kiwi.com.

Η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη, πραγματοποιεί τις δικές της πτήσεις, καθώς και κρουαζιέρες και ξενοδοχεία. Αντιμετώπισε πρόσφατο ανταγωνισμό από την EasyJet Plc, της οποίας η επιχείρηση οργανωμένων περιηγήσεων επεκτείνεται ραγδαία.

Συμμαχία με αμοιβαία οφέλη

Μια συμμαχία με τη Ryanair θα επιτρέψει στην TUI να αξιοποιήσει το ευρύ δίκτυο της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας για να προσφέρει περισσότερες πτήσεις στους πελάτες της. Επί του παρόντος, διαθέτει δικό της στόλο αεροπορικών εταιρειών και επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν πτήσεις από άλλους αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των EasyJet, Norwegian Air Shuttle ASA, Eurowings και Wizz Air Holdings Plc.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία ήθελε να κλείσει τα «κενά» στην προσφορά της, προσθέτοντας περισσότερες πτήσεις από εκπτωτικούς αερομεταφορείς.

Η Ryanair πραγματοποίησε περισσότερες από 33.000 επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Cirium Diio, πίσω μόνο από την EasyJet και την British Airways.

Στη Γερμανία, η Ryanair ξεπεράστηκε μόνο από την Deutsche Lufthansa AG και τη Eurowings στην ίδια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή