Τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης όπου και συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Αθανάσιο Θανόπουλο, την γενική διευθύντρια κα. Βασιλική Μπενάκη και την διευθύντρια στατιστικών επιχειρήσεων κα. Χριστίνα Καραμιχαλάκου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε αφενός η περαιτέρω βελτίωση της ήδη καλής συνεργασίας των δύο φορέων και αφετέρου η προσπάθεια για καλύτερη αξιοποίηση των στοιχείων που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή σχετικά με το λιανικό εμπόριο.

Σκρέκας – Καφούνης: Η επίσκεψη στην αγορά της Αθήνας

Ο δείκτης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος κάθε μήνα ανακοινώνει τα πραγματικά στοιχεία του λιανεμπορίου -εξαιρουμένων των κλάδων των καυσίμων, τροφίμων και αυτοκινήτων τα οποία παλαιότερα επηρέαζαν ασύμμετρα τα αποτελέσματα του λιανεμπορίου- αποτελεί την κρισιμότερη ίσως παρέμβαση στα χρονικά της συνεργασίας της στατιστικής αρχής με φορείς της αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου, το οποίο στα χέρια της πολιτείας και της επιχειρηματικότητας μπορεί να συμβάλει ώστε όλες οι πλευρές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καφούνης σε σύντομη δήλωσή του τόνισε:
«Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ και θέλουμε να την κάνουμε ακόμη αποδοτικότερη ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη και πραγματική εικόνα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Επιδίωξή μας είναι να παίρνουμε τα στοιχεία, να τα αναλύουμε και να τα αξιοποιούμε προς όφελος ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν δυσκολότερη πρόσβαση, έχοντας μια πιο σαφή και καθαρή άποψη για την πραγματικότητα στις αγορές της χώρας. Η διάχυση επιστημονικών στοιχείων και πληροφορίας στα ενδιαφερόμενα μέλη είναι κάτι που λείπει από τη χώρα μας και για αυτό και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με το εξαιρετικό επιστημονικό επιτελείο της στατιστικής αρχής και του προέδρου της, αποτελεί για εμάς θέμα υψίστης σημασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις