Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia βρίσκεται και σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τη νευρικότητα των ιστορικών υψηλών, όταν δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις για τις επιδόσεις της κατασκευάστριας τσιπ.

Nvidia: Εγινε η 3η πιο πολύτιμη εταιρία της Wall Street

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,35% στις 38.427 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,30% στις 4.960 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,47% στις 15.556 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Palo Alto Networks σημειώνει πτώση άνω του 22% μετά την περικοπή της καθοδήγησης εσόδων της εταιρείας κυβερνοασφάλειας για ολόκληρο το έτος. Η SolarEdge Technologies χάνει περισσότερο από 19%, λόγω επίσης της ασθενούς καθοδήγησης πρώτου τριμήνου.

Από την άλλη, η Amazon κερδίζει 1%, μετά την είδηση ότι θα αντικαταστήσει την Walgreens Boots Alliance την επόμενη εβδομάδα στον Dow. Οι Walgreens χάνει περίπου 3%.

Ανησυχία για υπερβολικές προσδοκίες

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Nvidia συνεχίζει και σήμερα πτωτικά, μετά το χθεσινό -4%, με τις ανησυχίες για την υψηλή αποτίμηση, στη σκιά της αναμονής των αποτελεσμάτων του 2023. Οι ανησυχίες σχετικά με την υψηλή αποτίμηση της Nvidia έχουν αυξηθεί μέχρι την ανακοίνωση κερδών της εταιρείας, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι πλέον υπερτιμημένος, σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth. Πιστεύει ότι οι πιέσεις της Nvidia και άλλων μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» – δηλαδή, όταν τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 10,6% την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) της Mortgage Bankers Association (MBA). Το επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε στο 7,06% την περασμένη εβδομάδα από 6,87% την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 11%, ωστόσο ήταν μόλις 0,1% υψηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street