Μετοχές αξίας 150 εκατ. δολαρίων πούλησε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase  και η οικογένειά του, Τζέιμι Ντίμον, μετά την περσινή ανακοίνωση ότι θα ξεκινούσε να πουλά μετοχές για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το τιμόνι πριν από 18 χρόνια.

Ο Ντίμον και η οικογένειά του πούλησαν περίπου 822.000 μετοχές, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ντίμον: Καμπανάκι για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

Ο ισχυρός άντρας της  JPMorgan Chaseείχε μέχρι πρόσφατα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό βγαλμένο από τις παλαιότερες εποχές της Wall Street και κυρίως πατούσε στην παράδοση του μέντορά του, Σάντι Βέιλ, ο οποίος απαιτούσε από την διοικητική του ομάδα να διακρατάει τις μετοχές της εταιρείας μέχρι την αποχώρησή τους. Οι παλαιότεροι στην αγορά ξέρουν ότι η απαίτηση αυτή λειτουργούσε ως ένας άγραφος απαράβατος κανόνας, σαν ένας «όρκος αίματος».

Ωστόσο ο Ντίμον, ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, έσπασε την παράδοση και για πρώτη φορά ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2023 ότι  θα πουλήσει 1.000.000 μετοχές, αξίας 140 εκατ. δολαρίων.

«Ο Ντίμον συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και το μερίδιό του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντικό», δήλωσε η εταιρεία σχετικά με τις προγραμματισμένες πωλήσεις του.

Η ανακοίνωση του Οκτωβρίου ανέφερε ότι ο Ντίμον  σχεδίαζε να πουλήσει ένα εκατομμύριο μετοχές, υπό τους όρους ενός σχεδίου διαπραγμάτευσης μετοχών. Μαζί με την οικογένειά του, συνεχίζει να κατέχει περίπου 7,7 εκατομμύρια μετοχές μετά τις πωλήσεις της Πέμπτης.

Η JPMorgan ήταν σχετικά νικητής μεταξύ των τραπεζών πέρυσι, με τη μετοχή της να σημείωσε ράλι 27% εν μέσω της συμφωνίας της με την First Republic Bank. Οι μετοχές κέρδισαν έως και 1,2% την Παρασκευή, διαπραγματεύοντας σε υψηλό ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής