Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισήγηση που πραγματοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο εκτόξευσε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης.

Κατρίνης: «Ταμείο Παράκαμψης» της διαφάνειας και της βιώσιμης ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον Γιώργο Νικητιάδη, «αποξενωμένος ο πρωθυπουργός από την πραγματικότητα, αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στην πολύμηνη μάχη της κυβέρνησης «για να κάνει ακόμη πιο προσιτές τις τιμές στο ράφι». Οι τιμές, δηλαδή, σήμερα σύμφωνα  με τον κ. Μητσοτάκη είναι προσιτές. Κάποιος προφανώς μας κοροϊδεύει».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να «ρίξουν μια ματιά στον πληθωρισμό των τροφίμων, που στη χώρα μας αυξήθηκε κατά  8,3% την περίοδο Ιανουαρίου 2023- Ιανουαρίου 2024, την ώρα που στην ΕΕ ανέβηκε μόλις κατά 4,8% και σε κάποιες περιπτώσεις χωρών, όπως η Τσεχία, οι τιμές στα τρόφιμα μειώθηκαν κατά 4,8%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat».

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι με την ακρίβεια να μαστίζει τα νοικοκυριά, που γονατίζουν μόνον στη σκέψη ότι θα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαφημίζει… νέες μειώσεις στις τιμές, όπως άλλωστε έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν χωρίς τα μέτρα να έχουν αποδώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο παραδέχθηκε ότι οι αυξήσεις στο παιδικό γάλα ήταν μεγάλες και «συχνά αδικαιολόγητες». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα αποτελέσματα των νέων παρεμβάσεων της κυβέρνησης θα φανούν… σταδιακά, «καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα πρώτα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά, ενώ η ακρίβεια μαστίζει εδώ και πάρα πολλούς μήνες τους πολίτες της χώρας…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα