Με τον τραπεζικό κλάδο να ξεχωρίζει συναλλακτικά, ειδικά στην περίπτωση της Πειραιώς, το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να εδραιώσει την παρουσία του γενικού δείκτη πάνω από τις 1.430 μονάδες, εν μέσω έντονων ανακατατάξεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 1.430,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.463,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,04% στις 1.254,85 μονάδες.

Έκρηξη συναλλαγών στις τράπεζες

Τεράστιοι είναι οι όγκοι που διακινούνται από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στον τραπεζικό κλάδο, με την εναπομείνασα ρευστότητα που δεσμεύτηκε από αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν στο placement της Πειραιώς να κατευθύνεται πλέον και πάλι στον κλάδο. Ενδεικτικό της δραστηριότητας ήταν ότι στα πρώτα δέκα λεπτά της συνεδρίασης ο τζίρος στην Πειραιώς ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ και η Εθνική, μέσω μεγάλων πακέτων, εμφανίζει αύξηση τζίρου.

Talk of the town άλλωστε αυτές τις ημέρες είναι η υπερκάλυψη του placement του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, εξέλιξη που επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αποτυπώνεται στο εν εξελίξει ράλι του κλαδικού δείκτη. Προηγήθηκε το επιτυχές listing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο ΧΑ, πιθανότατα το σημαντικότερο που έχει λάβει χώρα στην Αθήνα από το 2008 και μετά.

Εντούτοις, δεν είναι λίγοι και οι πωλητές που βλέπουν να υπάρχει κάποια διόρθωση το επόμενο διάστημα και θέλουν να κατοχυρώσουν στο ανώτατο εύρος τα κέρδη τους. Άλλωστε, τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου από την αρχή του έτους ξεπερνούν το 19%, ένα επίπεδο αρκετά ελκυστικό για να «θυσιαστεί» σε περίπτωση διόρθωσης, ή κάποιων αναταράξεων που μπορεί να έρθουν από το εξωτερικό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Alpha Bank σημειώνουν απώλειες 1,37% και 1,03% αντίστοιχα, ενώ οι απώλειες σε Πειραιώς, Εθνική, Autohellas, Coca Cola, Cenergy, Ελλάκτωρ, Λάμδα Motor Oil, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ είναι ελεγχόμενες μέχρι τώρα.

Από την άλλη η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει άλμα 2,03% με επίσης αυξημένο τζίρο, με τις Τιτάν, ΕΛΧΑ, Aegean, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών