Περισσότερο του αναμενόμενου αυξήθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα το Μάρτιο στις ΗΠΑ στέλνοντας σήμα ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 184.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, περισσότερες από τον περασμένο Ιούλιο, μετά από ανοδική αναθεώρηση κατά 155.000 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP Employment την Τετάρτη.

ΗΠΑ: Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 216.000 τον Δεκέμβριο, πάνω από τις προβλέψεις

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέρα θα αυξηθεί κατά 148.000 τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τις 140.000 που είχαν αναφερθεί προηγουμένως τον Φεβρουάριο.

Οι μισθοί των εργαζομένων που παραμένουν στην εργασία τους αυξήθηκαν κατά 5,1% σε ετήσια βάση, μετά από παρόμοια αύξηση τον Φεβρουάριο.

Η βιομηχανία αναψυχής και φιλοξενίας ηγήθηκε της σχεδόν ευρείας αύξησης των προσλήψεων, καθώς πρόσθεσε 63.000 θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις στον κατασκευαστικό κλάδο αυξήθηκαν κατά 33.000 θέσεις εργασίας. Όμως ο τομέας των επαγγελματικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών απώλεσε 8.000 θέσεις.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν και στις τέσσερις περιοχές και κατανεμήθηκαν σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. Η έκθεση ADP, που αναπτύχθηκε από κοινού με το Stanford Digital Economy Lab, δημοσιεύτηκε πριν από την κυκλοφορία την Παρασκευή της πιο ολοκληρωμένης και πιο προσεκτικής έκθεσης απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας για τον Μάρτιο.

Εν αναμονή της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας

Ανάμεσα στις δύο εκθέσεις συχνά υπάρχουν μεγάλες παρεκκλίσεις.  Η αγορά εργασίας επιβραδύνεται σταδιακά μετά από αυξήσεις επιτοκίων κατά 525 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2022. Τα κρατικά στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι υπήρχαν 1,36 θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με 1,43 τον Ιανουάριο. «Αν και δεν πιστεύουμε ότι η έκθεση ADP θα πρέπει να θεωρείται ως ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο μήνυμα για την επερχόμενη έκθεση BLS, πιστεύουμε ότι τα δεδομένα της ADP συνάδουν με την τάση για αύξηση της απασχόλησης να παραμένει σταθερή τον Μάρτιο» εξηγεί στο Reuters ο Daniel Silver οικονομολόγος στην JPMorgan στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters σε οικονομολόγους, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας αναμένεται να αναφέρει ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 160.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο μετά την αύξηση κατά 223.000 τον Φεβρουάριο.

Οι συνολικές προσλήψεις εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 200.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο μετά την αύξηση κατά 275.000 τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται αμετάβλητο στο 3,9% και η ετήσια αύξηση των μισθών φαίνεται να επιβραδύνεται στο 4,1% από 4,3% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή