Παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones και βαλλιστικούς πυραύλους.

Με την ανάρτησή του στην αγγλική γλώσσα ο Κ. Μητσοτάκης καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Επισήμανε δε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Ιράν: Το δίλημμα του Ισραήλ – Να χτυπήσει για παραδειγματισμό ή να επιλέξει συμβολικό στόχο;

Καταλήγοντας ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη στα Αγγλικά είναι η ακόλουθη:

«I strongly condemn the attacks launched by Iran against Israel. Αny escalation is a threat to regional stability and security. We stand with Israel and urge all sides to show restraint».

ΚΥΣΕΑ: Προς αποκλιμάκωση της έντασης

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι για την ώρα αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ίδιες εκτιμήσεις, λένε, πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια εκκίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης, αλλά κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν και είναι πολλές. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ.

Αυτοσυγκράτηση συστήνουν και οι Βρυξέλλες

Το μήνυμα της αποφυγής της περαιτέρω περιφερειακής κλιμάκωσης έστειλαν νωρίτερα και οι Βρυξέλλες μετά τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Όπως επισημαίνει με τους ηγέτες της G7, καταδίκασαν «ομόφωνα την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω