Εγκρίνεται, όπως όλα δείχνουν, από την Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, το πακέτο ύψους 95 δισ. δολαρίων, το οποίο παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και τον Ινδο-Ειρηνικό (Ταϊβάν), μετά από μια ευρεία διακομματική ψηφοφορία, ξεπερνώντας την αντίθεση των Ρεπουμπλικανών.

Ειδικότερα, η διακομματική πλειοψηφία 316-94 της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή την προώθηση του νομοσχεδίου προς ψήφιση και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, είπε στους γερουσιαστές να είναι έτοιμοι να εργαστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εάν το νομοσχέδιο περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως αναμένεται.

Γερμανικές εγγυήσεις για επενδύσεις στην Ουκρανία υπό τον ήχο βομβών

Η πολυαναμενόμενη από την Ουκρανία διαδικαστική ψηφοφορία, η οποία πέρασε με ψήφους 316 υπέρ και 94 κατά, με μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς συγκριτικά με τους Ρεπουμπλικανούς, προώθησε ένα πακέτο παρόμοιο με ένα μέτρο που πέρασε από τη Γερουσία των ΗΠΑ με δημοκρατική πλειοψηφία τον Φεβρουάριο.

Εκτός από τη βοήθεια για τους συμμάχους, το πακέτο περιλαμβάνει διάταξη για τη μεταφορά δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία, καθώς και κυρώσεις που στοχεύουν τη Χαμάς και το Ιράν και αναγκάζουν την κινεζική ByteDance να πουλήσει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων TikTok ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Αντιρήσεις βουλευτών και των δύο κομμάτων για Ουκρανία και Ισραήλ

Η νομοθεσία προβλέπει περισσότερα από 95 δισ. δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων 9,1 δισ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία είχαν ζητήσει οι Δημοκρατικοί.

Μετά το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της για να το στείλει στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να υπογράψει ως νόμο το πακέτο.

Ορισμένοι συντηρητικοί βουλευτές αντιτίθενται στη βοήθεια προς την Ουκρανία και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, έχει στείλει ανάμεικτα μηνύματα για το θέμα.

Παράλληλα, κάποιοι Δημοκρατικοί αντιτίθενται επίσης σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδίως όσον αφορά τη βοήθεια προς το Ισραήλ, και είχαν πιέσει για περισσότερους όρους.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα