Τις δυνάμεις και τις αντοχές πάνω από τα επίπεδα των 1.450 μονάδων δοκιμάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φαίνεται ότι ξεπερνά την επιφυλακτικότητα του ήδη πενθήμερου ανοδικού σερί και προσπαθεί για υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.457,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.556,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,23% στις 1.272,66 μονάδες.

Συντηρείται η ανοδική κίνηση

Αμείωτη φαίνεται ότι είναι η ανοδική κίνηση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βάζει σήμερα τις βάσεις για την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ρίχνοντας και το “κάστρο” των 1.450 μονάδων, το οποίο είχε ταλαιπωρήσει αρκετά τους long τις τελευταίες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, ο επόμενος στόχος τίθεται πέριξ των 1470 μονάδων, με τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για το ότι ποιαδήποτε πτωτική συνεδρίαση σημαίνει ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης να πληθαίνουν.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος που έχει φέρει η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, αλλά και η βελτίωση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 30ετές ομόλογο, κάτι που αποτελεί μια σημαντική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,3% περίπου, ενώ την όλη διαδικασία της κοινοπρακτικής έκδοσης έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe, JP Morgan και Τράπεζα Πειραιώς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια οδηγούν το ΧΑ με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Motor Oil, Cenergy, Aegean, ΟΠΑΠ, Autohellas, Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, Quest και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις σε ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες που να είναι μεγαλύτερες του 0,3%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες