Την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου 2024 πραγματοποιείται το 14ο Annual Capital Link Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη», το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση, και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και υπό την Αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ, στο Divani Caravel Hotel.

Στο κέντρο του συνεδρίου της Capital Link βρίσκεται «Η υιοθέτηση της βιωσιμότητας και η ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης παραγόντων (ESG) είναι η μόνη επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά στη σημερινή εποχή με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, τομείς και κλάδους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που εξελίσσεται ραγδαία, πρέπει να γίνεται χρήση του συνόλου των διαθέσιμων χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας επανασχεδιάζεται και περιστρέφεται πλέον γύρω από την επενδυτική φιλοσοφία ESG που υιοθετείται ολοένα και περισσότερο, τόσο από επενδυτές που επιθυμούν να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη με την επενδυτική τους συμπεριφορά, όσο και από τους διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι επιλέγουν επενδυτικά οχήματα που επίσης συμβάλλουν στη βιωσιμότητα.

To εγχείρημα της μετάβασης σε ένα βιώσιμο αύριο απαιτεί τη συμβολή όλων των παραγόντων ώστε οι μηχανισμοί που υιοθετήθηκαν να καταφέρουν να ανοίξουν μία νέα προσέγγιση στην χρηματοοικονομική και γενικότερα στην οικονομία και την κοινωνία.

Το «14th Annual Capital Link Sustainability Forum» θα καλύψει αυτά τα κρίσιμα θέματα καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο αυτό.»

Θέματα του συνεδρίου

Στην ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνονται:

· Η Βιωσιμότητα στον Στρατηγικό Σχεδιασμό των Επιχειρήσεων

· ΑΙ – Επενδύσεις & Ανάπτυξη

· Digital Commerce: A growth opportunity for Greece

· Εθνική Στρατηγική για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση: Κινητοποίηση πόρων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων

· Οι Τράπεζες στον Μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας: είναι τα ESG κλισέ ή πραγματικά απαραίτητα;

· Διεθνείς Κεφαλαιαγορές & Sustainability (Διεθνείς Τράπεζες & Βιωσιμότητα)

· Θεσμικοί Επενδυτές & Βιώσιμη Ανάπτυξη

· Ομιλία κ. George M. Logothetis, Executive Chairman – Libra Group

Το Συνέδριο της Capital Link διοργανώνεται επί 14 συναπτά έτη με την με την συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα καθώς και διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών καλύπτοντας όλα τα καίρια ζητήματα και πρωτοβουλίες που συντελούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κοινωνικό και Οικονομικό Μετασχηματισμό, τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας και το Κράτος μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την Βιωσιμότητα, τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]